© AFP

Meghan Markle, van 'gescheiden Amerikaanse actrice' tot Britse royalty

Er moeten een hoop Britse vrouwenharten in stukjes gebroken zijn op 8 november 2016, de dag waarop het hof de relatie tussen prins Harry (33) en Meghan Markle (36) bevestigde. Maar er was ook ongeloof: Meghan leek niet meteen de ideale kandidate om Britse royalty te worden - verschillende tabloids omschrijven haar nog vandaag nog steeds veelzeggend als ‘een gescheiden Amerikaanse actrice’.

tib

© ISOPIX

Hij had naar verluidt al een oogje op haar toen hij de serie ‘Suits’ keek, maar prins Harry ontmoette Meghan Markle pas toen ze in de zomer van 2016 naar Londen kwam om er te supporteren voor goede vriendin Serena Williams op Wimbledon. Een gemeenschappelijke vriend zou de twee aan elkaar voorgesteld hebben. Even later bracht een foto van Buckingham Palace op Meghans instagram de tabloids in opperste staat van paraatheid. Na Chelsy Davy en Cressida Bonas zou het een Amerikaanse actrice zijn die meest begeerde vrijgezel van Groot-Brittannië aan de haak had geslagen. Opgegroeid in Hollywood als dochter van een psychotherapeute en een lichtontwerper voor televisieseries, wereldwijd bekend als de sexy Rachel Zane uit ‘Suits’.

Bezorgd om haar veiligheid

Die tabloids schreven aanvankelijk niet de mooiste dingen over Meghan, die in Canada woonde op dat moment. Er doken pikante screenshots op uit de serie ‘Suits’ ‘waar de Queen vast niet blij mee zou zouden zijn’, er waren geruchten over een pornofilm, die niet bleken te kloppen. Meghan, de dochter van een Nederlands-Ierse vader en een Afrikaans-Amerikaanse moeder, kreeg af te rekenen met racistische commentaren. Er waren pogingen om haar ex-man, de Amerikaanse filmmaker Trevor Engelson met wie Meghan tussen 2011 en 2013 getrouwd was, om te kopen. Halfzus Samantha Grant verklaarde hoe Meghan alleen uit was op roem en weigerde haar vader, die het financieel moeilijk had, te steunen - en trok die beschuldigingen later weer in.

© ISOPIX

Op 8 november had prins Harry het gehad: in een officiële mededeling haalde hij forst uit naar de media en bevestigde zo officieel het nieuws van hun relatie. Hij schreef dat hij vreesde voor de veiligheid van Meghan Markle en haar familie - de vergelijking met zijn moeder Diana die stierf toen ze op de vlucht was voor paparazzi, was snel gemaakt.

Imago opgepoetst

Harry en Meghan zouden er nog een tijdje voor kiezen om hun relatie uit de schijnwerpers te houden. Ze reisden samen naar Afrika, zij kwam regelmatig maar in het grootste geheim naar Londen. Ze zegde haar job als actrice bij ‘Suits’ op, op haar lifestyleblog ‘The Tig’ schreef ze enkel nog over haar liefdadigheidswerk voor ze de blog in april 2017 opzegde. Modebladen viel het op hoe ze kortje jurkjes en shorts ruilde voor ‘zediger’ outfits die wel aan de ‘geen blote knieën’-regel van de Queen zouden voldoen. Straffe verklaringen over haar werden ingetrokken en in september verschenen de twee voor het eerst samen in het openbaar - er kon zelfs een publiek kusje af.

© Photo News

Het toont alleen maar hoe verliefd de twee zijn, iets wat Meghan ook bevestigde in een zeldzaam interview met Vanity Fair. “Deze tijd is van ons”, zei ze toen. Maar die tijd van hun tweeën lijkt binnenkort voorbij, want als vrouw van prins Harry wordt Meghan officieel Britse royalty, met alle publieke verplichtingen die daarbij horen. Na het huwelijk zal Harry waarschijnlijk de titel van hertog krijgen, waardoor Meghan Markle net als Kate Middleton hertogin zal worden - geen ‘prinses Meghan’, dus, maar wél een sprookjesverhaal - wat de tabloids ook schrijven. .

© AFP

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio