© Patrick De Roo

Havencentrum wil meer bezoekers lokken op Droogdokkensite

Het Havencentrum komt dichter bij de stad. In plaats van de afgelegen locatie in Lillo, verhuist het havenbelevingscentrum over enkele jaren naar de Droogdokkensite. Op die manier wil men een breder publiek aanspreken, en hoopt men jaarlijks op 100.000 bezoekers. De opening is voorzien voor Pasen 2022.

Jaarlijks trekken tienduizenden leerlingen met de school naar het Havencentrum om kennis te maken met de Antwerpse haven. Nu ligt het centrum bij het plaatsje Lillo, ver van de binnenstad.

Maar er wordt volop gewerkt aan een nieuwe locatie in de wijk ‘t Eilandje, op de Droogdokkensite. “We willen enthousiasmeren op het terrein en het draagvlak voor de haven en diens industrie te verhogen, in het bijzonder gericht op jongeren, door ze tewerkstellingskansen te tonen”, zegt Ludwig Caluwe, provinciaal gedeputeerde en voorzitter van het Havencentrum.

“Met de Droogdokkensite is er een opportuniteit om dat dichter bij de stad te brengen, waar er ook openbaar vervoer is, in lijn met ook het geplande Maritiem Museum en het Havenhuis.”

Edutainment

Het woord ‘tentoonstelling’ hoort men liever niet. Er wordt ingezet op “edutainment”, het samengaan van “fun, beleving en leren”. Daarbij wordt onder meer gekeken naar 3D-brillen en andere technologische snufjes.

Momenteel trekt het Havencentrum jaarlijks 40.000 bezoekers. Door zowel meer leerlingen als meer in te zetten op het het bredere publiek, wil men naar zo’n 100.000 bezoekers.

De provincie werkt momenteel volop aan haar meerjarenbegroting. Die voorziet op korte termijn 0,5 miljoen euro voor het nodige studiewerk. Voor de bouw voorziet men zo’n 8 miljoen euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER