Dancing La Rocca gaat tegen de vlakte

Foto: Dirk Vertommen

Dancing La Rocca gaat tegen de vlakte

Print
Lier -

Discotheek La Rocca in Lier schaft vanaf januari 2018 de zondagse dansavonden af, en heeft plannen om het gebouw volgend jaar af te breken. Uitbater Wim Van Ouytsel plant een nieuw gebouw met een winkelruimte, en op de bovenverdieping La Rocca.

La Rocca blijft bestaan. Maar het gaat niet zo goed met de ico­nische discotheek. Grote veranderingen dringen zich op. “Wij zijn lang de enige grote discotheek geweest in een straal van driehonderd kilometer”, zegt uitbater Wim Van Ouytsel. “Onze klanten kwamen van de kust tot Limburg. Maar tegenwoordig gaan veel mensen niet meer elke week naar de discotheek, onder meer door de strenge alcoholcontroles op de weg.”

“Het uitgaansleven van jongeren is de laatste jaren ook grondig veranderd. Ze beginnen een feestje vaak thuis, en zakken dan af naar een locatie op maximaal dertig kilometer, zodat de taxi betaalbaar blijft.”

Dancing La Rocca gaat tegen de vlakte
Foto: rr

La Rocca krijgt daardoor veel minder volk over de vloer. “We hebben daarom beslist om vanaf januari te stoppen met onze feestjes op zondagavond, na 29 jaar”, zegt Van Ouytsel.

“We blijven zeker tot na Pasen wel doorgaan met de wekelijkse r&b- en funkavonden op vrijdag en de house-avonden op zaterdag. Maar intussen bereiden we een heel nieuw concept voor.”

Gebouw afbreken

Van Ouytsel wil het gebouw van La Rocca volledig afbreken. “De constructie is in 1963 door bierbrouwer Stella Artois gebouwd en is niet meer van deze tijd. Samen met mijn vennootschap heb ik een bouwaanvraag ingediend om een volledig nieuw concept te lanceren. In het nieuwe gebouw moet een winkelruimte komen, met daarboven de vernieuwde La Rocca. Welk soort winkel er op het gelijkvloers komt, is nog niet beslist.”

Van Ouytsel benadrukt dat hij nog op de nodige vergunningen wacht om het project te realiseren. “Maar we moeten nu eenmaal vooruit. We willen boven de winkel ook een restaurant openen én een feestzaal, die door bedrijven of particulieren kan worden afgehuurd.”

De dagen van La Rocca als pure discotheek zijn dus stilaan geteld. “Maar in het nieuwe concept blijft de dansvloer wel bestaan. Hij zal moduleerbaar zijn, en kan groter of kleiner worden, afhankelijk van het evenement.”

BEELDEN UIT DE OUDE DOOS:

1994:

2003:

2007:

2009:

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio