VIDEO. Winkeleigenaars Delhaize Waterschei verjagen overvaller eigenhandig: “Bol het af!”

Print

Video: HBVL

Theo, Wouter en Odette Meurs, de winkeleigenaars van Louis Delhaize, op de Duinenlaan in Waterschei (Genk), hebben erg heldhaftig gehandeld toen ze zaterdagavond overvallen werden. De drie slaagden erin om de overvaller zelf weg te jagen, waardoor de dader zonder buit moest gaan lopen. Het voorval werd op een bewakingscamera vastgelegd.

“De dader is langs de ingang binnengekomen en heeft mijn moeder, die aan de kassa stond, langs achter benaderd”, vertelt Wouter Meurs. “Het enige wat hij riep was ‘geld, geld geld!’, waarop mijn moeder zei ‘niks van, bol het maar af!’. Ik stond aan de andere kassa en heb de man daarop benaderd. De overvaller is toen naar de ingang gelopen, maar kon niet buiten raken omdat die deur enkel langs buiten opengaat. Hij is dan de winkel terug ingekomen, waarop het tot een handgemeen met mijn vader, die van achteraan de winkel was komen aanlopen, kwam. Pas toen is de dader kunnen ontsnappen.”

De politie kwam ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Het is niet de eerste keer dat het filiaal overvallen werd. “We zitten hier nu 43 jaar en zijn op al die tijd 3 keer overvallen, al moet ik wel zeggen dat de laatste keer zo’n 17 à 18 jaar geleden was”, aldus Wouter Meurs nog.

Wie meer informatie heeft over de overvaller kan contact opnemen met de politie zone CARMA op het nummer 089 39 14 10.

MEEST RECENT