Dessel Sport mee op kop na eigen 0-1-winst en verlies van Lommel

Print

Dessel Sport deed een prima zaak na de eigen winst in Dender (0-1) en het verlies van leider Lommel SK in eigen huis tegen Deinze (1-2), de eerste thuisnederlaag van de Lommelaars. Dat betekent dat Dessel de Limburgers bijbeent op de eerste plaats. Zaterdag is Lommel overigens te gast in een onvervalste topper tegen Dessel.

Dessel pakte in Dender nog maar de tweede uitzege na een vroeg doelpunt van Ratko Vansimpsen, die profiteerde van een te korte terugspeelbal en via Breugelmans en Yagan de Kempenaren op voorsprong bracht.

Voor Ratko Vansimpsen al de vijfde treffer op rij nadat hij acht speeldagen op rij doelpuntenloos bleef. Dessel won verdiend na een echte modderpartij, die vele krachten kostte langs beide kanten. Toch waren er kansen langs beide kanten, maar Dessel miste wel de beste mogelijkheden, vooral langs Vansimpsen en Breugelmans. De partij bleef dus spannend tot het laatste moment omdat Dessel niet voor de grote kloof kon zorgen, maar het bleef overeind in de Denderse modderpoel.

Zaterdag wordt het reikhalzend uitkijken naar de topper tegen medeleider Lommel SK.

Doelpunt: 12’ Vansimspen 0-1.

Dessel: Kustermans, Smet, Remen, Lenaerts, Vosters, Tilburgs, Baeten (82’ Ofori), Yagan (72’ Njengo), Gertis, Breugelmans (90’ Rosario), Vansimpsen.

Meer voetbalnieuws