Wat zijn Louise en ‘vorige Guido’ uit ‘Familie’ samen van plan?

Wat zijn Louise en ‘vorige Guido’ uit ‘Familie’ samen van plan?

Print

Sarah-Lynn Clerckx en Jordi Rottier. Voor de doorwinterde ‘Familie’-kijker zijn het geen onbekende namen. Jordi nam jarenlang de rol van Guido op zich en Sarah-Lynn speelt al ongeveer haar halve leven de rol van Louise. Nu komen de twee elkaar opnieuw tegen voor de camera, voor een webserie die ze met enkele vrienden maken.

“Loezers”, zo zal de nieuwe webserie gaan heten die vanaf 5 december op zijn minst geregeld een nieuwe aflevering zou moeten krijgen en te bekijken valt op YouTube. De opnames voor de eerste drie afleveringen zijn al klaar en zullen vanaf 5 december elke week online verschijnen.

“Loezers” gaat over de belevenissen van enkele vrienden die samenwonen, naar het voorbeeld van “Friends” en “New Girl”. Hoewel er in het buitenland al heel wat voorbeelden zijn van populaire webseries, zijn de voorbeelden in België, zeker als het om fictie gaat, tamelijk beperkt.

“Daarom leek het mij ook leuk om te doen”, vertelt Sarah-Lynn onze redactie. “Zoveel jongeren kijken naar YouTube en niet meer naar gewone televisie.” Dat ze opnieuw mag samenwerken met voormalig ‘Familie’-collega Jordi Rottier, die ‘Loezers’ mee schrijft, maakt het nog extra fijn. “Niet dat we veel scènes samen hadden in ‘Familie’, eigenlijk alleen bij de grote familiefeesten. Maar we waren wel vrienden, ook al verwaterde dat contact een beetje na zijn vertrek. Het maakte het eens zo makkelijk om ja te zeggen op deze rol.”

MEEST RECENT