Kids: hier moet je op letten als je pantoffeltjes koopt

Foto: Collegien

Mode

Kids: hier moet je op letten als je pantoffeltjes koopt

Print
Lange schoolvakanties, gezellig thuis zitten, schoentje zetten voor Sinterklaas…Pantoffeltjes zijn momenteel de beste vriend van je kinderen! Van een stevige zool tot makkelijke sluiting, hier moet je op letten als je pantoffeltjes koopt.

Stevige kwaliteit

Ondanks dat ze vooral dienst doen op de speelmat binnen, is het toch belangrijk dat de pantoffeltjes van een goede kwaliteit zijn. Een stevige, rubberen zool met anti-slip laag gaat langer mee en voorkomt valpartijen. Sluiting aanwezig? Zorg dan dat je kids deze zelf makkelijk kunnen openen en sluiten (velcro is een echte kindervriend).

Kies voor een zachte binnenkant zonder schurende randen. Het materiaal hoeft trouwens niet super warm te zijn, want je kids zitten sowieso al binnen en meestal dragen ze sokjes. Een te warme pantoffel zorgt voor wrijving en blaren.

 

Het (kinder)oog wil ook wat

Laat je kinderen altijd een keertje passen in de winkel! Pantoffelmaten zijn enorm verschillend en ze moeten echt goed zitten. Het kinderoog wil natuurlijk ook wat. Die grappige berenpoten of vrolijke kleuren spreken nu eenmaal meer aan dan een muisgrijze instapper. Als ze hun pantoffels mooi vinden, dragen ze ze sneller (weeral een driftbui uitgespaard).

Tip: vervang pantoffels regelmatig. Na het dragen kan de zool doorzakken wat zorgt voor pijnlijke hieltjes.

 

Bij leuke pantoffels hoort natuurlijk een nog leukere pyjama!