© PHOTOPRESS.BE

Bart Wellens pikt uitspraken Sven Nys niet: “Klein kind!”

Ex-veldrijder Bart Wellens heeft boos gereageerd op enkele uitspraken van zijn voormalige rivaal Sven Nys. Die zei onlangs dat hij zijn voet ooit met opzet uit het pedaal had laten schieten, om te kijken of hij zelfs uit laatste positie nog zou kunnen winnen. “Dit is je tegenstanders van toen nog een keer kleineren en dat vind ik er grandioos over”, zegt Wellens bij Het Laatste Nieuws.

wic

Nys vertelde de anekdote een maand geleden in de ochtendshow van Joe, naar aanleiding van de imposante manier waarop Mathieu van der Poel momenteel het veldrijden domineert. Nys zei dat hij ooit in Zonhoven met opzet zijn voet uit het pedaal had laten schieten, om te zien of hij de cross zelfs vanuit laatste positie nog zou kunnen winnen. Het lukte hem niet: Bart Wellens kwam als eerste over de streep. “Maar iedereen had veel respect voor mij, omdat ik zoveel pech had gehad”, voegde Nys er nog aan toe.

© Patrick Hattori

Dat verhaal is in het verkeerde keelgat geschoten bij Wellens. “Ik vind dat een belachelijk verhaal”, zegt die bij Het Laatste Nieuws. “Toen ik het hoorde, dacht ik: ‘Klein kind!’. Ten eerste: zoiets doe je niet. En ten tweede: als je het toch doet, zeg dat dan de dag zelf en niet zoveel jaar later. Dit is je tegenstanders van toen nog een keer kleineren en dat vind ik er grandioos over.”

Wat hem betreft, is dit gewoon een slechte verliezer aan het woord. “Wie zegt dat het verhaal waar is? We kunnen dat niet meer controleren. Het was in Zonhoven, ik heb die dag gewonnen: misschien was ik die dag gewoon beter. Nys heeft nooit kunnen toegeven dat hij de mindere was als hij verloor.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden