Man (41) uit Deurne misbruikt dochter jarenlang en geeft haar drugs

Print
Man (41) uit Deurne misbruikt dochter jarenlang en geeft haar drugs

Beklaagde P.V.D.P. Foto: rr

Deurne -

Jarenlang zou P.V.D.P. uit Deurne zijn dochter misbruikt hebben. Hij zou de jongedame ook drugs gegeven hebben. Het parket vordert twaalf jaar gevangenis en vijf jaar terbeschikkingstelling.

De feiten waarvan de 41-jarige Deurnenaar beschuldigd wordt, zijn niet min. Jarenlang zou hij zijn dochter seksueel misbruikt hebben. Nadat ze aangifte van het misbruik had gedaan, kwamen ook andere getuigen en slachtoffers naar buiten met hun verhaal. “Voor ons is het te laat. Maar als u oordeelt over deze man, denk dan alstublieft aan andere meisjes”, zei een ex-stiefdochter van de man.

De feiten begonnen volgens aanklager Mario Wijns toen de dochter van de beklaagde haar biologische vader zocht. Die vond ze, en het klikte onmiddellijk met P.V.D.P. Zo goed zelfs dat het meisje bij haar vader introk.

Sexy lingerie en hoge hakken

“Vanaf het begin werd ze betast”, sprak aanklager Wijns. “Toen het meisje 14 was, kocht beklaagde een doos condooms en vroeg hij of hij ‘haar eerste mocht zijn’.” Zes jaar lang zou P.V.D.P. het meisje seksueel misbruikt hebben. “Hij liet haar ook drugs proberen”, aldus Wijns. “Ze moest in sexy lingerie en op hoge hakken voor haar vader ­paraderen.”

“Jarenlang heeft ze niets gezegd uit angst, verdriet en schaamte”, ging Wijns verder. “En omdat ze vreesde dat ze niet geloofd zou worden.”

De advocaat van het meisje, meester Jan De Man, wees de beklaagde op de mogelijke gevolgen: “Mijn cliënte vond eindelijk een vaderfiguur en die doet dan zoiets, dan is het einde zoek. Het risico bestaat dat deze jonge vrouw voor de rest van haar leven mismeesterd is.” Procureur Wijns vorderde twaalf jaar gevangenis en nog eens vijf jaar terbeschikkingstelling. “De man heeft blijk gegeven van een compleet gebrek aan normen en waarden.”

Beklaagde ontkent

En P.V.D.P. zelf? Die aanhoorde de pleidooien van de slachtoffers en van het parket quasi stoïcijns. De man is ervan overtuigd dat de verklaringen van de verscheidene getuigen en slachtoffers ingegeven zijn door financiële motieven.

Hij ontkent formeel dat hij de vrouwen ooit seksueel misbruikt heeft, maar bekent dat hij drugs gebruikte met zijn dochter. Toen de man tijdens een politieverhoor hoorde waarvan hij verdacht werd, vielen zijn valse tanden naar verluidt uit zijn mond van het klappertanden. “Die drugs, ja, ik had liever dat ze dat bij mij deed dan elders”, luidde zijn uitleg. Maar seksueel misbruik bleef de man bij hoog en bij laag ontkennen. “Als ik dat zou hebben gedaan, waarom kwamen ze dan allemaal altijd terug naar mij om mee naar het voetbal te gaan of om cocaïne te regelen?”, vroeg hij de rechtbank.

Zijn advocaat, Xavier Potvin, stelde een heleboel vragen die P.V.D.P. had bij de verklaringen van de vrouwen. Potvin vroeg vervolgens de vrijspraak voor het seksueel misbruik. Voor de drugsfeiten pleitte de advocaat voor een straf met uitstel en een drugsbegeleiding.

MEEST RECENT

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio