Darcis kan niet stunten in Davis Cup-finale: Frankrijk komt gelijk

Darcis kan niet stunten in Davis Cup-finale: Frankrijk komt gelijk

Print

Na de eerste dag van de Davis Cup-finale staan België en Frankrijk gelijk. Nadat David Goffin eerder op vrijdag de Belgen op een 1-0 voorsprong had gebracht door Lucas Pouille in drie sets te kloppen, kon Steve Darcis daar geen vervolg aan breien. Tegen de Franse topper Jo-Wilfried Tsonga moest hij de wet van de sterkste ondergaan: 6-3, 6-2 en 6-1.

‘Mister Davis Cup’ Steve Darcis begon sterk tegen de Franse topper Jo-Wilfried Tsonga. Hij ging zo verder op het goede elan van de Belgen, die eerder op vrijdag op een 1-0 voorsprong waren geklommen nadat David Goffin Lucas Pouille in drie sets van de court gemept had.

De wedstrijd ging gelijk op tot het achtste spelletje. Darcis zag af tegen de loeiharde forehand van de Franse nummer vijftien van de wereld en moest een break toestaan. Tsonga gaf zijn leiding niet meer af en haalde op 48 minuten de eerste set binnen.

Begin tweede set legt match in plooi

De tweede set begon dramatisch voor Darcis. De Belg moest meteen zijn opslag inleveren, kreeg nauwelijks een kans op de opslag van Tsonga en zag de Fransman daarna nog een break forceren. Darcis stond in een schietkraam en kreeg een 6-2 om de oren in de tweede set.

In de derde set liet Darcis de teugels wat vieren. De Belg moet zondag nog aan de slag in het enkelspel en liet Tsonga het afmaken: 6-1. Zo staat het na twee duels 1-1 tussen België en Frankrijk.

Morgen dubbelspel, zondag beslissing

Eerder op de dag zette een ijzersterke David Goffin (ATP 7) België dus op 1-0 na een vlotte zege tegen Lucas Pouille (ATP 18). Na twee uur tennis gaf het scorebord drie sets (7-5, 6-3 en 6-1) in het voordeel van de Luikenaar aan.

Zaterdag volgt in Villeneuve d’Ascq het dubbelspel, zondag de laatste twee enkelpartijen. Voor de Belgen is het de derde finale, de tweede in drie jaar tijd. Frankrijk won de Davis Cup al tien maal, een laatste keer in 2001. Het verloor de finale de laatste keer in 2014.

Meer sportnieuws