Toch geen enkelband: hooligans blijven in de cel na geweld op bus Beerschot Wilrijk

Print
Toch geen enkelband: hooligans blijven in de cel na geweld op bus Beerschot Wilrijk

Acht hooligans die zijn aangehouden voor de aanval op de bus met supporters van Beerschot Wilrijk in augustus, blijven in de cel. De raadkamer had eerder op de dag beslist om zeven hooligans een enkelband te geven, en twee vrij te laten onder voorwaarden. Maar het parket ging in beroep tegen deze beslissing. Een nieuwe uitspraak volgt binnen twee weken.

Een negende verdachte stond reeds onder elektronisch toezicht, dat blijft behouden. De anderen zitten sinds begin oktober in de cel.

Een van de verdachten is Dieter M. voormalig jeugdtrainer bij SK Schoten. M., in het milieu bekend als ‘Wacko’, was volgens verschillende bronnen een van de voortrekkers van het geweld tegen de supportersbussen van Beerschot Wilrijk.

Een supportersbus van Beerschot Wilrijk was midden augustus onderweg van Lier richting Antwerpen, na afloop van het 2-2 gelijkspel. Aan het Gemeenteplein in Mortsel werden ze opgewacht door personen die kledij met de kleuren en logo’s van rivaal Antwerp droegen. Een ruit van de bus werd ingegooid en daarna gingen de supporters verhaal halen bij hun belagers, waarbij het tot diverse vechtpartijen kwam.

MEER VOETBALNIEUWS