Beerschotfan pleegt inbraak in appartement van conciërge van de club, maar wordt overmeesterd

Print
Antwerpen / Kiel -

Ludo Driesen, de conciërge van voetbalclub Beerschot Wilrijk, heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in zijn appartement aan het stadion op het Kiel een inbreker kunnen overmeesteren. Driesen wist de 36-jarige man, die af te leiden aan een tatoeage zelf een supporter is van de club uit 1B, in bedwang te houden tot de politie ter plaatse kwam.

“Ik kan bevestigen dat er in de afgelopen nacht, omstreeks 23.30 uur, een inbraak heeft plaatsgevonden aan de Atletenstraat”, zo bevestigt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “De verdachte werd in de hal van het gebouw door de politie aangetroffen in aanwezigheid van de conciërge. De verdachte had onder meer de huis- en autosleutels van het slachtoffer op zak. De man van 36 jaar werd meegenomen voor verhoor en opgesloten in ons cellencomplex. In de loop van de dag komt hij bij de onderzoeksrechter.”

Conciërge Ludo Driesen was behoorlijk onder de indruk van wat hij zelf een ‘house jacking’ noemt. “Ik kan u verzekeren dat dit nog lang zal nazinderen”, getuigt hij. “Dit had vlug heel anders kunnen escaleren. Bedankt politie voor uw snelle interventie.”

Opmerkelijk: volgens de conciërge was de inbreker zelf een fan van de club die hij probeerde te bestelen. Dat kon Driesen afleiden aan de Beerschot-tatoeage die de inbreker op zijn lichaam had.

MEER VOETBALNIEUWS