Telenet Giants Antwerp bouwt gloednieuw oefencomplex: “Eindelijk één familie”

Foto: Photo News

Telenet Giants Antwerp bouwt gloednieuw oefencomplex: “Eindelijk één familie”

Print

De kogel is door de kerk: Telenet Giants Antwerp bouwt in Merksem een gloednieuw trainingscomplex. “Nu kunnen we één grote familie worden”, zegt een fiere voorzitter Roger Roels.

Op de gronden van de Stad Antwerpen gaan Sportpaleis NV en Telenet Giants Antwerpen een nieuwe basketbalhal bouwen, met de steun van het district Merksem en het stadsbestuur. De locatie: naast de brug van het Sportpaleis, aan de Carrettestraat, waar onder meer voetbalclub FC Merksem is gehuisvest. Die club moet niet weg, maar de site ondergaat wel een facelift om de nieuwe trainingshal van de Giants te bouwen.

“Aangezien Giants zijn jeugdploegen nu al in zes zalen in Antwerpen moet laten trainen en spelen, was een nieuwe locatie aan de orde. Als de nieuwe site is afgewerkt, komt er dus voor andere clubs of verenigingen en scholen plaats in zes Antwerpse zalen. De nieuwe zaal in Merksem zal bovendien niet exclusief voor de Giants zijn”, stelt Antwerps schepen van Sport Ludo Van Campenhout.

Giantsvoorzitter Roger Roels: “In de nieuwe zaal zullen drie oefenterreinen en één wedstrijdterrein worden aangelegd. We tellen meer dan dertig ploegen die allemaal in deze locatie zullen terechtkunnen. De eerste ploeg zal er trainen en een hele dag kunnen vertoeven. Een secretariaat, fitness, medisch centrum en een ruimte om te rusten of ontspannen worden er ook ondergebracht, net als een cafetaria die we in eigen beheer gaan runnen. Onze tweedeklasser en vrouwenploegen gaan er ook spelen, net als de vele jeugdploegen. Omdat de eerste ploeg er traint, kunnen we eindelijk één familie worden. Wilden we verder professionaliseren, dan was deze investering echt aan de orde. De bedoeling is dat we tussen september en december 2018 de nieuwe zaal officieel kunnen openen.”

Telenet Giants Antwerp en Antwerps Sportpaleis NV staan in voor de financiering. De thuiswedstrijden van de Antwerpse topklasser blijven in de Lotto Arena plaatsvinden.

Telenet Giants Antwerp bouwt gloednieuw oefencomplex: “Eindelijk één familie”
Een impressie van hoe het oefencomplex er zal uitzien.