© Sven Dillen

Man voor rechter na diefstal 77 gsm’s op Pukkelpop: “Ik was daar voor de muziek”

Een 39-jarige Colombiaan uit Spanje heeft zich donderdag in de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor het stelen van 77 gsm’s tijdens het voorbije Pukkelpopfestival in Kiewit. De man zit nog in hechtenis. De openbare aanklager vroeg een effectieve celstraf van 37 maanden en een geldboete.

Belga

De beklaagde ontkende de diefstal van alle 77 gsm’s. Hij was naar eigen zeggen ongewild betrokken bij het ontvreemden van een drietal gsm’s. Op het festival had hij een Colombiaanse vrouw leren kennen die een rugzak bij had waarin de 77 gestolen toestellen zaten. Die vrouw kon niet gevat worden. De man had in Brussel een hotelkamer voor een nacht geboekt.

Volgens het openbare ministerie zat er een organisatie achter de grootschalige diefstal. De strafrechter vond het bizar dat hij speciaal vanuit Spanje naar Kiewit was afgezakt voor een festivaldag. Ze vroeg zich af of hij dat vaker deed. De rechter wilde ook horen of hij voor een specifieke band naar Hasselt was gekomen. “Ik wilde mijn vakantie afsluiten. Ik heb wel veel muziek gehoord, maar ik had ook al wat gedronken”, was de uitleg van beklaagde die door drie bestolen jongeren kon onderschept worden.

De man en de vrouw hinderden aan de Boilerroom drie jongeren die de tent wilden binnengaan. Achteraf stelden de jongeren vast dat hun gsm’s verdwenen waren. Ze gingen op het festivalterrein drie kwartier op zoek naar het duo en konden hen vinden. De vrouw wist zich los te rukken. De rugzak met gsm’s werd afgepakt. De Colombiaan werd nadien op de Kempische Steenweg onderschept. Hij ontkende zijn betrokkenheid.

“Uit polsbandjes bleek hij ook op het festival in Dour en op Tomorrowland is geweest. Drie andere slachtoffers herkenden hem in een fotocollage. Hij werkte niet mee aan het onderzoek. Door de feiten heeft hij het festival voor heel wat bezoekers verpest”, aldus de openbare aanklager.

Vonnis volgt op 7 december.

Nu in het nieuws