Ex-vrouw treft vermoorde zakenman aan in villa in Neerpelt

Print
Neerpelt -

In het Limburgse Neerpelt is woensdagavond het levenloze lichaam van een Nederlandse zakenman aangetroffen. Het gaat om een moord, bevestigt het parket van Limburg.

Het lichaam werd in de vroege vooravond gevonden. Omdat de man niet op zijn werk was komen opdagen, raakten familieleden en collega’s ongerust. De man werd in zijn riante villa in Neerpelt aangetroffen met schotwonden en in een grote plas bloed. De politie en het parket kwamen ter plaatse en verzegelden het huis. Het parket van Limburg heeft een onderzoeksrechter gevorderd om het overlijden te onderzoeken.

Een buurtbewoner reageert geschokt op het nieuws tegenover Het Belang van Limburg. “De ex-vrouw van het slachtoffer kwam woensdagavond in tranen aangelopen”, klinkt het. “Ze had hem in zijn huis gevonden. Hij lag op de vloer in een plas bloed.”

Ook andere buurtbewoners kunnen het moeilijk vatten. “Toen we hoorden van dit gruwelijke misdrijf, konden we het moeilijk geloven. Hij was zo’n vriendelijke man”, luidt het. “Je kon absoluut niet vermoeden dat iemand hem iets zou willen aandoen. Het is angstaanjagend en verschrikkelijk voor zijn familie.”

Volgens de Nederlandse krant De Telegraaf gaat het om de Nederlander Marcel van Hout, eigenaar van het Nederlandse bedrijf Universal BV. Het bedrijf is onbereikbaar “vanwege familieomstandigheden”.

Zeven jaar geleden brandde een ander huis van de man aan de Ganzenpas in Neerpelt af. Het ging toen om kwaad opzet.

 

Lichaam van Nederlander in Neerpelt vertoont schotwonden
Het parket van Limburg onderzoekt het gewelddadig overlijden van een 51-jarige Nederlander wiens lichaam levenloos werd aangetroffen in zijn woning aan de Tisselrietweg in Neerpelt.
De lokale politie HANO werd woensdag in de vroege avond opgeroepen. Een wetsdokter en het gerechtelijk lab werden ter plaatse geroepen en konden bij de man schotwonden vaststellen.
Het parket van Limburg vorderde een onderzoeksrechter voor feiten van moord. De onderzoeksrechter is samen met de speurders van de federale gerechtelijke politie en met de parketmagistraat ter plaatse afgestapt. Er is een lijkschouwing bevolen, die donderdag nog zal plaatsvinden.
Voorlopig zijn er geen aanwijzingen naar eventuele verdachten. Het parket houdt voorlopig nog alle pistes open, luidt het.

MEEST RECENT