David Goffin opent Davis Cup-finale met duel tegen Lucas Pouille

Foto: AP

David Goffin opent Davis Cup-finale met duel tegen Lucas Pouille

Print

De Davis Cup-finale tussen België en Frankrijk start vrijdag in Rijsel om 14u met een duel tussen David Goffin (ATP-7) en Lucas Pouille (ATP-18). Nadien neemt Steve Darcis (ATP-76) het op tegen Jo-Wilfried Tsonga (ATP-15). Dat is het resultaat van de loting die donderdagmiddag werd gehouden.

Er waren ook nog twee last-minute wijzigingen in de Franse en Belgische selecties. Bij België vervangt Joris De Loore (ATP-276) dubbelspeler Arthur De Greef (ATP-181). De 24-jarige De Loore zal samen Ruben Bemelmans (ATP-118) het dubbelspel afwerken tegen de Franse favorieten, waar ook een wijziging is in de samenstelling van het dubbelspelteam. In de Franse selectie valt Nicolas Mahut (ATP 104) af. Goed nieuws voor België want Mahut is de nummer zes op de wereldranking in het dubbelspel en won dit jaar vier toernooien in het dubbel. Zijn plaats wordt ingenomen door Richard Gasquet (ATP 31).

De Davis Cup finale wordt van vrijdag tot en met zondag afgewerkt voor 27.000 toeschouwers in het Pierre Mauroy-stadion in Villeneuve d’Ascq (Rijsel). Vrijdag vinden vanaf 14u twee enkelspelen plaats, zaterdag staat om 14u het dubbelspel op het programma. Zondag volgt allicht de beslissing met twee enkelspelen vanaf 13u30. Wie als eerste drie van de vijf matchen weet te winnen, is de eindwinnaar van de Davis Cup, het WK voor landenteams.

Programma finale Davis Cup

Vrijdag vanaf 14u:

David Goffin - Lucas PouilleSteve Darcis - Jo-Wilfried Tsonga

Zaterdag vanaf 14u:

Joris De Loore / Ruben Bemelmans - Richard Gasquet / Pierre-Hugues Herbert

Zondag vanaf 13u30:

David Goffin - Jo-Wilfried Tsonga Steve Darcis - Lucas Pouille

U kan alle wedstrijden uiteraard hier live volgen op Sportwereld.be.

MEEST RECENT