Jonge Antwerpse rapper wil het helemaal maken voor overleden moeder: “Ik heb het haar beloofd”

Print

Je bent jong en je wil wat, dat overkwam de 17-jarige Axl De Bot. Helemaal gek van muziek besloot hij deeltijds onderwijs te volgen en volledig voor een muziekcarrière te gaan onder de naam Lex Lowkey. Nu werd hij geselecteerd voor De Nieuwe Lichting, de talentenjacht van Studio Brussel.

Eerder dit jaar overleed de moeder van Axl aan kanker, een harde klap voor de jongeman die in Wilrijk is geboren, maar nu in Oostmalle woont: “Na de dood van mijn moeder heb ik het heel zwaar gehad, maar ik wist me te herpakken en besloot geen 100, maar 300% voor mijn muziek te gaan.” Axl ging enkele maanden werken en stak al dat verdiende geld in professionele muziekopnames. “Ik heb haar beloofd dat ik haar trots zou maken en dat haar zoon een ster zou worden, en dat moet ik nu waarmaken.”

Axl kreeg hulp van één van de vaste producers van Gers Pardoel, die wel wat zag in de jongeman uit het Antwerpse. Nu hij ook geselecteerd werd voor de talentenjacht op Studio Brussel, lijkt hij alvast goed gestart. Oordeel zelf en bekijk de clip van zijn lied “Luxury” hierboven.

MEEST RECENT