Op site duurzaam kantoor Eandis komt ook proeflab voor innovatie

Print

In het kantoorgebouw kunnen op termijn tot 1.000 mensen werken. Foto: Dirk Vertommen

Mechelen - Tegen de zomer van 2018 neemt Eandis in Mechelen haar duurzaam gerenoveerd kantoor opnieuw in gebruik. De site wordt ook een laboratorium om nieuwe innovaties uit te testen.

De renovatie van het voormalige kantoor van N-Allo in de Elektriciteitsstraat is volop bezig. De netbeheerder kiest bewust voor renovatie, omdat dit gunstiger is voor het milieu. Onder meer door het voorkomen van afvalstromen. Zo blijft de gevel van het gebouw behouden. De investering bedraagt meer dan 8 miljoen euro.

Momenteel werken er op de site zo’n 400 medewerkers van Eandis. “In een eerste fase na de renovatie worden dat er 540. Door de invoering van flexibel werken wordt deze site op termijn de thuishaven van 800 tot 1000 collega’s”, zegt Jean-Pierre Hollevoet, directeur netbeheer bij Eandis.

Daarmee groeit de site in de Dijlestad uit tot een van de belangrijkste in het land. “Samen met ons hoofdkantoor in Melle wordt dit een evenwaardige site”, geeft Hollevoet aan. Het bedrijf is ook van plan om op termijn zijn bedrijfsrestaurant open te zetten voor het grote publiek. De site zelf, die grotendeels ontwikkeld wordt tot een nieuwe woonwijk, ziet Eandis evolueren als een Living lab. De netbeheerder denkt daarbij aan openbare verlichtingspalen met led-lampen op zonne-energie en automatisch oplichtende fietspaden. 

MEEST RECENT

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio