Elina vond een bijzonder briefje aan het stuur van haar fiets: “Er bestaan nog eerlijke mensen”

Print
Elina vond een bijzonder briefje aan het stuur van haar fiets: “Er bestaan nog eerlijke mensen”

Foto: ss

Eerlijke mensen bestaan nog. Daar is de Nederlandse studente Elina Bijlsma sinds dinsdag van overtuigd. Toen zij haar fiets uit het rek haalde, bleek haar achterlicht kapot te zijn. Maar degene die daar verantwoordelijk voor was, maakte dat op een bijzondere manier ruimschoots goed.

Elina Bijlsma uit het Nederlandse Heerenveen ging dinsdagochtend haar ‘studentenfiets’ ophalen in Zwolle. Toen ze haar fiets uit het rek haalde, zag ze plots een plastic zakje hangen aan het stuur. Daarin zat een envelop met een bijzondere inhoud.

“Bij het uit het rek halen van mijn fiets is deze fiets ook naar beneden gevallen”, stond er te lezen. “Daarbij is het achterlicht kapot gegaan. Mijn excuses hiervoor.”

Maar de schuldige deed meer dan alleen excuses aanbieden. Er zaten ook nog twee briefjes van tien euro in de envelop. “Ik hoop dat deze bijdrage voldoende is om het licht weer te repareren”, stond er.

De studente noemt het voorval op Facebook ‘zeer bijzonder’ en wil nu graag in contact komen met de eerlijke persoon om hem of haar te bedanken. Haar bericht is inmiddels al duizenden keren gedeeld.

MEEST RECENT