Gloednieuw personage maakt zijn opwachting in ‘Thuis’

Foto: VRT

Gloednieuw personage maakt zijn opwachting in ‘Thuis’

Print

In de soap ‘Thuis’ is woensdag een gloednieuw personage opgedoken: Joren De Witte. De rol van Joren, de zestienjarige neef van Sam, zal vertolkt worden door het jonge talent Mathieu Carpentier.

De kijkers van ‘Thuis’ hoorden Sam en Tim de voorbije weken al vaker praten over Joren, de neef van Sam. Sam kreeg onlangs van haar moeder Veerle het slechte nieuws dat haar broer Bill en zijn vrouw Elke uit elkaar gaan. En dat is allesbehalve leuk voor hun zoon Joren.

Hoe komt Joren binnengewaaid?

De moeder van Joren verlaat het gezin en dat zorgt ervoor dat zijn vader eronder doorgaat. Joren vlucht naar zijn grootmoeder Veerle. Hij verandert van een vrolijke tiener naar een in zichzelf gekeerde jongen die zijn toevlucht zoekt in gaming. Veerle zou alles doen voor haar kleinzoon, maar een tiener opvoeden valt haar te zwaar. Dus vraagt ze haar dochter Sam om hulp.

Hoewel Sam de laatste jaren geen hechte band had met haar broer en neef, wil ze haar familie helpen. Maar Tim vindt Joren een bedreiging voor zijn eigen gezin. Sam is echter zo vastberaden dat ze de mening van Tim naast zich neerlegt. Het zal dan ook niet lang duren voor Tim ontdekt dat Sam Joren ontmoet. En dan barst de bom helemaal.

Gloednieuw personage maakt zijn opwachting in ‘Thuis’
Foto: VRT

“Spannend”

De rol van Joren wordt vertolkt door de jonge, vrij onbekende acteur Mathieu Carpentier (21). De komende maanden wordt hij een vertrouwd ‘Thuis’-gezicht.

“De eerste dag viel veel beter mee dan ik op voorhand kon hopen”, zegt Mathieu Carpentier. “Wel spannend, want dit was echt helemaal nieuw voor me. Maar iedereen was echt supervriendelijk. De collega’s hebben me warm ontvangen en eens op de set viel alle stress weg en was het volop plezier maken.”

MEEST RECENT