Castors Braine verliest tegen Sopron ook vijfde groepswedstrijd in EuroLeague

Print

Castors Braine heeft woensdagavond zijn vijfde nederlaag op evenveel groepswedstrijden geleden in de EuroLigue basketbal voor vrouwenteams. Op het parket van het Hongaarse Sopron ging de Belgische landskampioen met 83-59 de boot in. Aan de rust (45-27) was het kalf al verdronken.

Castors Braine leed in de twee eerste quarters te veel balverlies en scoorde gedurende acht minuten niet. De speelsters van coach Ainars Zvirgzdi trokken zich met een verschil van achttien punten terug in de kleedkamers. In het derde kwart hield Castors onder impuls van de Amerikaanse Celeste Trahan-Davis, die in de eerste helft gespaard werd, en Nikolina Milic (13 ptn) gelijke tred. Met nog tien minuten op de klok gaf het scorebord 63-44 aan. In het slotkwart moest de Belgische landskampioen de kelk tot op de bodem ledigen, Sopron liep verder uit tot 83-59.

Na opeenvolgende nederlagen tegen Koersk (84-68), Bourges (66-78), Villeneuve d’Ascq (81-71), Galatasaray (71-72) en groepsleider Sopron staat Castors op de laatste plaats in groep A. Volgende week woensdag komt het Poolse CCC Polkowice op bezoek.

MEEST RECENT