Meesseman (Ekaterinburg), Wauters en Kim Mestdagh (Yakin Dogü) boeken zeges in EuroLeague basket

Meesseman (Ekaterinburg), Wauters en Kim Mestdagh (Yakin Dogü) boeken zeges in EuroLeague basket

Print

Emma Meesseman en haar Russische club Ekaterinburg hebben woensdag hun vijfde groepswedstrijd in de EuroLeague basketbal voor vrouwenteams gewonnen. Ekaterinburg klopte Nadezhda Orenburg in een Russisch onderonsje met 54-64. In dezelfde groep waren Ann Wauters en Kim Mestdagh met het Turkse Yakin Dogü een maatje te groot voor het Poolse Wisla (87-59).

Meesseman loodste Ekaterinburg met 12 punten, 4 rebounds, 2 assists en 2 steals in dertig speelminuten naar de zege. Voor de Russische club van de West-Vlaamse center was het de derde overwinning op vijf groepswedstrijden.

Nog in groep B legden Wauters (14 ptn, 7 rebounds) en Kim Mestdagh (5 ptn, 3 rebounds) met Yakin Dogü de Poolse vrouwen van Wisla Krakau over de knie. Met negen punten (4 zeges, 1 nederlaag) voeren de Turken de stand aan. Meesseman en Ekaterinburg bezetten met acht punten de tweede plaats.

De eerste vier van de twee groepen plaatsen zich voor de kwartfinales, de vijfde en zesde gaan door in de EuroCup. De nummers zeven en acht zijn uitgeschakeld.

MEEST RECENT