Webcammodel spendeerde al duizenden euro’s om de “perfecte Barbie-look” te hebben, maar dat werd haar bijna fataal

Print

Webcammodel spendeerde al duizenden euro’s om de “perfecte Barbie-look” te hebben, maar dat werd bijna haar dood Video: Barcroft TVd

Een Fins model (21) gaf al meer dan 21.000 euro uit om haar uiterlijk en lichaam te transformeren om zo goed mogelijk op Barbie te lijken, maar dat kostte haar bijna het leven. Na haar derde borstvergroting kreeg ze een beroerte en begonnen haar hersens op te zwellen. Toch is ze nog niet van plan om te stoppen met de operaties en ze geeft haar droom om er als “plastic” uit te zien nog niet op.

De Finse Amanda Ahola (21) gaf haar job als schoonmaakster op om voor de webcam te gaan zitten en droomt ervan om “de perfecte Barbie-look” te hebben. Op haar achttiende verjaardag ging ze voor de eerste keer onder het mes om haar borsten te laten vergroten. “Bij mijn eerste borstvergroting nam ik implantaten van 460 CC, wat vrij groot is voor een meisje van achttien”, aldus het Finse webcammodel. “Daarna onderging ik nog een operatie, van 750 CC, waarna ik ook aan mijn neus liet werken.”

Ondertussen heeft Amanda een cupmaat van 30GG, maar haar grootste ambitie is om er “als plastic” uit te zien, dus ze is nog niet van plan om met de operaties op te houden. “Barbie benadert de perfectie, en ik wil zo dicht mogelijk bij die perfectie komen.” De Finse vrouw spendeerde ondertussen al hope geld uit aan operaties om op Barbie te lijken, maar ze weet heel goed dat haar lichaam niet meer ‘echt’ lijkt: “Valse lippen, valse borsten. Ja, ik denk dat mensen zeker zien dat alles aan mijn lichaam nep is, dat ik niet echt natuurlijk meer ben.”

Nederige, normale familie

Amanda wist al op haar zestiende hoe ze er later wilde uitzien, maar ze leek nog niet op de persoon die ze voor ogen had: “Dus begon ik maar dingen te veranderen.” Omdat die transformatie verre van goedkoop is - aan haar borsten alleen gaf ze al 17.000 euro uit - spaart ze sinds haar zestiende om haar operaties te bekostigen, maar ze “werkt ook erg hard” om het nodige geld bijeen te sprokkelen. Amanda komt aan de kost door voor de webcam plaats te nemen en zich uit te kleden voor haar fans.

“Mijn vriend vindt mijn job niet echt leuk, maar hij accepteert het schoorvoetend”, aldus Amanda, die toegeeft dat ze ook een sugar daddy heeft, een rijke man die haar handenvol geld geeft. “Ik vond hem op Instagram en hij vroeg me of ik iets wilde hebben.” Amanda zei dat ze graag nieuwe borsten wilde, en even later had ze het nodige geld om haar operatie te plannen. “Als iemand mijn rekeningen wil betalen en tevreden is dat de relatie niet lichamelijk wordt, heb ik daar geen enkel probleem mee.”

Haar ouders hebben al vaak geprobeerd om hun dochter naar een psychiater te sturen, maar hebben uiteindelijk geaccepteerd dat het haar keuze is om door middel van plastische chirurgie op Barbie te lijken. Ze wisten ook al van toen Amanda nog klein was, dat hun dochter niet zoals alle andere meisjes was. “Ze is speciaal. Op haar vierde wilde ze al hoge hakken”, aldus haar moeder. “Ik wilde niet dat ze het uit de hand ging laten lopen, maar ze is nu eenmaal een extreme persoon.”

Billen vergroten

Na haar laatste operatie, stierf Amanda bijna in het ziekenhuis: “Ik weet er niet veel meer van. Ik weet nog dat ik naar het ziekenhuis ging, en toen was het alsof ik een rare droom had.” Ze werd even later wakker in het ziekenhuis met haar bezorgde moeder en vriend aan haar zijde, die vroegen of ze hen nog herkende. “Ik zei: ‘natuurlijk’, maar blijkbaar was ik de dag ervoor even bij bewustzijn geweest, maar wist ik toen niet wie ze waren.”

De hersenen van Amanda waren voor nog onbekende reden beginnen zwellen en ze weet tot op vandaag nog niet wat er precies gebeurde. “Ik was erg dankbaar dat ik nog leefde, maar ik had geen spijt. Ik had de keuze gemaakt en dat was het gevolg.” Amanda wist dat haar borstvergroting haar laatste operatie ooit zou worden en was er kapot van. Ze had nog plannen om haar achterwerk te laten behandelen, maar liet die uiteindelijk varen. Of toch voor even. “Ik wil nog meer operaties laten doen, maar dan zonder volledige verdoving.”

“Ben ik verslaafd aan operaties? Misschien wel, maar ik wil alles doen dat ik ooit plande. Want voor je het weet, kan alles voorbij zijn”, aldus de levensechte Barbie.

MEEST RECENT