© atv

Buslijnen opgeheven na Knip van de Leien: “Ik heb geen geld voor een taxi”

Door de werken aan de Leien in Antwerpen zijn een groot aantal haltes van buslijnen 17, 30 en 34 sinds 3 november tot eind 2018 afgeschaft. Daardoor kunnen de buurtbewoners van de Paardenmarkt en het Eilandje in hun buurt geen bus meer nemen als ze bijvoorbeeld naar het UZA of het Stuivenbergziekenhuis willen. “’Slim naar Antwerpen’, alsjeblieft”, zegt buurtbewoonster Jeanette, die een knie- en heupprothese heeft.

bap

De Lijn heeft ondertussen gereageerd op het afschaffen van de buslijnen. “We hebben een deel van de trajecten noodgedwongen moeten aanpassen”, zegt woordvoerder Tom Van de Vreken. “De werven in de buurt van de Tunnelplaats, Paardenmarkt en Leien zorgen voor een grote verkeersdrukte. Hierdoor lopen onze bussen daar grote vertragingen op. Om deze vertragingen niet mee te nemen op de rest van het traject, hebben we de trajecten aangepast. Zo zorgen we ervoor dat de bussen niet stilstaan in de zone van de werven, en dat ze elders zo betrouwbaar mogelijk rijden.”

Er is beterschap op komst, belooft Van de Vreken. “Als de situatie verbetert, zullen we opnieuw de normale trajecten kunnen rijden. De nutswerken zijn over twee maanden afgelopen, hopelijk wordt het dan beter.”

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen