Netflix lanceert allereerste exclusieve Belgische tv-serie in 2019

Foto: AFP

Netflix lanceert allereerste exclusieve Belgische tv-serie in 2019

Print

De bekende streamingservice voor televisieseries en films Netflix heeft woensdag zijn allereerste exclusieve Belgische serie aangekondigd. ‘Undercover’ is een Belgisch-Nederlandse productie met onder Tom Waes in de hoofdrollen.

De fictieve misdaadserie is gebaseerd op een reeks ware gebeurtenissen. De plot gaat over Ferry Bouma, één van de grootste XTC-producenten ter wereld die in een villa woont op de grens van België met Nederland. Wanneer twee undercover agenten het territorium van de drugsbaas infiltreren, valt zijn imperium uiteen.

De televisieserie zal uit tien afleveringen bestaan en de hoofdrollen zijn voor Anna Drijver, Frank Lammers, Elise Schaap en Tom Waes. Ook Kevin Janssens, Raymond Thiry, Tim Haars en Huub Smit vertolken een rol in ‘Undercover’. Abonnees kunnen in 2019 afstemmen op Netflix voor de wereldwijde première van de crimiserie, waar de opnames al van zijn gestart. Op een later tijdstip wordt de serie uitgezonden op Één of Canvas.

De serie wordt geproduceerd door Jan Theys, Nico Moolenaar is de schrijver en showrunner van dienst. Eshref Reybrouck en Frank Devos bezetten de regisseurszitjes.

MEEST RECENT