KV Mechelen verlengt contract van goudhaantje

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

KV Mechelen verlengt contract van goudhaantje

Print

Door de steile opmars van Hassane Bandé is KV Mechelen in actie geschoten. De 19-jarige Burkinese spits tekende in juni voor twee seizoenen met optie op twee extra jaren. KV licht die optie nu al, waardoor hij definitief vastligt tot 2021.

De club zal Bandé ook nog een aangepast contract aanbieden, aan verbeterde voorwaarden. Een logische beloning voor zijn goeie prestaties. En een extra reden voor Bandé om te blijven, maar dat is sowieso zijn bedoeling. Er wordt vanuit het buitenland aan hem getrokken, maar hij aast niet op een transfer in januari. De club liet ook verstaan dat hij ten vroegste in de zomer weg kan en staat dankzij de omvorming naar een naamloze vennootschap sterker om spelers te houden.

Gisteren werd in het Belgisch Staatsblad overigens de samenstelling van de raad van bestuur van de nv gepubliceerd. Het gaat om investeerders Olivier Somers, Luc Leemans, Eddy De Reys, Dieter Penninckx, Stefaan Vanroy, Thierry Steemans en voorzitter Johan Timmermans.

Dit is echter slechts een tussenfase. Binnenkort komen daar nog twee leden van het supportersorgaan bij. Die twee leden zullen de fans vertegenwoordigen, die hun inspraak behouden. Ze worden gekozen uit de raad van de bestuur van de nieuw op te richten vzw, waarin onder anderen ook algemeen manager Marc Faes zal zetelen. Faes blijft instaan voor de dagelijkse werking.

MEER VOETBALNIEUWS