Solide Forta overgenomen door Partena: 232 jobs gered

Manager Petra Keisse neemt met Partena Hulp in Huis het Antwerpse dienstenchequebedrijf Solide Forta over. Foto: rr

Solide Forta overgenomen door Partena: 232 jobs gered

Print
Antwerpen -

Het Antwerpse dienstenchequebedrijf Solide Forta wordt overgenomen door Partena Hulp in Huis. De 232 werknemers behouden hun job én hun loon.

Solide Forta is een van de vele dienstenchequebedrijven die door de scherpe concurrentie in de sector in de problemen is gekomen.

Het bedrijf had bescherming gevraagd tegen zijn schuldeisers. Daardoor leefden de 232 werknemers én de 1.250 klanten uit vooral Antwerpen, Schilde en Schoten – bij wie de werknemers thuis kwamen poetsen – in onzekerheid. “Maar dat is nu voorbij”, zegt Petra Keisse, manager bij Partena Hulp in Huis. “We hebben Solide Forta volledig overgenomen. De werknemers behouden hun job en hun loon. Het verschil is dat ze nu een betere begeleiding zullen krijgen. En de klanten zullen ons beter kunnen bereiken. Als ze naar Solide Forta belden, kregen ze dikwijls niemand aan de lijn. Bij Partena Hulp in Huis neemt er wel iemand op omdat we een grotere organisatie zijn.”

Voor Partena Hulp in Huis is dit al het vierde bedrijf in zeven jaar tijd dat wordt overgenomen. “De concurrentie tussen de dienstenchequebedrijven is groot en er zijn niet zo veel nieuwe mensen meer die een poetshulp nemen”, zegt Keisse. “Wie een poetshulp wil, heeft er dikwijls al een. Er zit dus weinig groei in de markt. Daardoor ontstaat er een consolidatie waarbij de grote bedrijven kleinere bedrijven overnemen. Een groot bedrijf heeft meer geld om te investeren.”

Ook het kantoor van Solide Forta op de Antwerpse Italiëlei blijft bestaan, maar komt nu onder de vlag van Partena Hulp in Huis.