© RR

Net sluit zich rond opdrachtgevers moord matrassenkoning

Het Antwerpse gerecht heeft gisteren opnieuw arrestaties laten verrichten in het onderzoek naar de roofmoord op matrassenkoning Jerry Coeman (60). Het net rond de opdrachtgevers sluit zich.

vdaa

De speurders van de federale gerechtelijke politie van Antwerpen zijn gisteren op meerdere plaatsen in en rond Antwerpen binnengevallen bij een aantal verdachten die mogelijk in beeld komen als opdrachtgever of medeopdrachtgever van de roofmoord op de matrassenkoning van Malle.

Een van hen is de voormalige Russische judokampioen M.K., die al jaren in ons land verblijft. Hij wordt door de speurders beschouwd als een van de tussenpersonen tussen de ultieme opdrachtgever en de uitvoerders van de roofoverval. Ook een tweede tussenpersoon-opdrachtgever, werd gisteren opgepakt.

Drugsgeld

De 60-jarige Jerry Coeman en zijn vrouw werden op 4 mei ’s avonds thuis in Zoersel overvallen. Terwijl de vrouw onder schot gehouden werd, overmeesterden en knevelden ze Jerry met duct tape. Ook zijn mond en neus werden dichtgeplakt, waardoor de man uiteindelijk stikte.

De onderzoeksrechter liet eerder vijf uitvoerders, allen mannen van Slavische origine, aanhouden. Een van de vermeende uitvoerders van de overval verklaarde aan de speurders dat Coeman betrokken zou zijn geweest bij een drugsdeal en dat het de bedoeling was om hem te beroven van zijn drugs en geld. Dezelfde kroongetuige legde ook gedetailleerde verklaringen af over de opdrachtgever (“een man met één been”) en zijn rechterhand, de judokampioen die gisteren werd opgepakt.

Of de “man met één been” inmiddels werd gearresteerd, was gisterenavond nog niet bekend. Het parket wilde in het belang van het onderzoek geen commentaar kwijt.