Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© GVA

Pik eens een filmpje mee in de Kempen

Nu de donkere dagen helemaal zijn aangebroken, is dit het ideale moment om in de bioscoop het duister te laten verdrijven door een boeiende film. Naast het reguliere programma in de Kempense filmzalen kunt u deze week ook op deze adresjes terecht.

Hans Otten

1. Filmavond

Wat: Urbain Appeltans is een Belgisch televisieregisseur. Hij is voormalig medewerker van de Belgische Radio en Televisie waar hij onder andere tussen 1991 en 1993 de regie van de serie Duupje onder zijn hoede nam. De laatste jaren is Urbain meer bezig met het maken van speelfilms op niet-professioneel niveau en is tevens voorzitter geweest van de Limburgse Videofilmers welke inmiddels ten grave is gedragen.

Praktisch: dinsdag 21 november om 20u in het Heemmuseum AIC, Wampenberg, parking de Wissel in Arendonk

Prijs: gratis

2. Toen mijn vader een struik werd

Wat: Toda is tien. Op een dag vertelt haar vader dat het oorlog is en dat hij naar het leger moet. Wanneer het ook in hun dorp onrustig wordt, beslist oma dat het meisje de grens over moet, naar het land waar mama woont. Toda trekt noodgedwongen met een groep kinderen richting veiligheid. Een boeiende film voor kinderen vanaf 3 jaar.

Praktisch: woensdag 22 november om 14u in de bibliotheek Turnhout, Kasteeldreef 10 in Turnhout

Prijs: gratis

3. Achter de wolken

Wat: Emma (gespeeld door Chris Lomme) en Gerard (gespeeld door Jo De Meyere) komen elkaar na meer dan 50 jaar weer tegen. Ooit waren ze geliefden, maar het leven liep anders. Zij trouwde met zijn beste vriend. Vijftig jaar later vinden ze elkaar terug en worden opnieuw verliefd. Kan je aanknopen met wat je vijftig jaar eerder achterliet? Het verhaal van een overweldigende laatste liefde, beleefd met de intensiteit van de eerste.

Praktisch: woensdag 22 november om 20u in VC De Kruierie, Bevrijdingsstraat 1 in Balen

Prijs: 2 euro

4. Lady Macbeth

Wat: Met Shakespeare heeft deze Lady Macbeth weinig te maken. De film is gebaseerd op de novelle ‘Lady Macbeth uit het district Mtsensk’, van de Russische auteur Nikolaj Leskov. Het is dan ook geen kostuumdrama vol romantiek, wapperende baljurken en glooiende landschappen. Actrice Florence Pugh werd in de pers bewierookt omwille van haar sterke vertolking van de jonge Katherine, die wordt uitgehuwelijkt aan een rijke, oudere man.

Praktisch: donderdag 23 november om 20u in zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2 in Mol

Prijs: 5 euro

Exclusieve artikels voor abonnees