Vijfde minderjarige opgepakt voor rellen Brussel, twee andere minderjarigen opgespoord

Foto: BART DEWAELE

Vijfde minderjarige opgepakt voor rellen Brussel, twee andere minderjarigen opgespoord

Print

Er is een vijfde minderjarige opgepakt voor de rellen van vorige week woensdag rond het Brusselse Muntplein na het optreden van internetsensatie Vargasss92. De 16-jarige wordt verdacht van diefstal met braak en met geweld of bedreigingen in een bende, vernietiging van een winkel en voertuigen, meerdere gevallen van gewapende weerspannigheid en het dragen van een als wapen gebruikt voorwerp. Het parket heeft hem laten voorleiden bij de jeugdrechter en vraagt zijn plaatsing in een gesloten instelling.

De 16-jarige jongeman, G.D.F., wordt verdacht van diefstal met braak en met geweld of bedreigingen in een bende, volledige of gedeeltelijke vernietiging van een winkel, vernietiging van voertuigen met geweld of bedreigingen in een bende, meerdere gevallen van gewapende weerspannigheid en het dragen van een als wapen gebruikt voorwerp. Het parket heeft hem laten voorleiden bij de jeugdrechter en vraagt zijn plaatsing in een gesloten instelling. Dat meldt het parket dinsdag.

Er zijn ook nog twee andere minderjarige verdachten geïdentificeerd maar die zijn nog niet opgepakt. Ook heeft de Brusselse politiezone vijf andere daders kunnen isoleren die momenteel worden geïdentificeerd.

Rellen na WK-kwalificatie Marokko

In het onderzoek naar de rellen die zaterdagavond 11 november het centrum van Brussel ontsierden, zijn al 9 personen opgepakt. Vijf van hen werden rechtstreeks gedagvaard voor de zitting van de correctionele rechtbank van 5 januari, een zesde werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en drie minderjarigen werden toevertrouwd aan de jeugdrechter. Dat meldt het Brusselse parket.

Daarnaast hebben de politiediensten 10 andere individuen kunnen identificeren die strafbare feiten zouden hebben gepleegd en de komende dagen aangehouden zouden moeten worden. Tot slot heeft de Brusselse politie 21 andere daders kunnen isoleren die momenteel worden geïdentificeerd, aldus nog het parket.

MEEST RECENT