Deze pop van Thomas More bevalt zoals een echte vrouw

Print
Turnhout -

De studenten Vroedkunde van Thomas More in Turnhout verwelkomden dinsdag Freya en haar baby Thomas. Uitzonderlijk is dat Freya geen gewone vrouw is, maar de meest gesofisticeerde verloskundige simulatierobot op de markt. Thomas More heeft deze simulatiepop speciaal aangekocht voor de opleidingen Vroedkunde in Turnhout én in Lier. Het zijn de eerste exemplaren in België.

Freya is de jongere zus van Noelle, die de voorbije jaren al tientallen studenten hielp opleiden. Maar Freya is nog realistischer dan haar zus. “Freya kan bijna levensecht vroedvrouwen, maar ook artsen uitdagen met uitzonderlijke verloskundige noodsituaties, zowel tijdens de zwangerschap, de bevalling als in de kraamperiode”, aldus Thomas More.

Aan de pop hangt een prijskaartje van 150.000 euro, maar de docenten zijn wel laaiend enthousiast. “Studenten geven aan dat hun zelfvertrouwen groeit, dat ze sterker in hun schoenen staan en beter voorbereid zijn op de stages en de praktijk. Niets zo belangrijk als het onder de knie krijgen van levensreddende handelingen.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio