Drukste ochtendspits van het jaar door herfstweer: meer dan 440 km file

Drukste ochtendspits van het jaar door herfstweer: meer dan 440 km file

Print

Het is dinsdagochtend uitzonderlijk druk op de Belgische snelwegen. Door heel wat ongevallen en het herfstweer stond er om 8 uur al 445 kilometer file op de Belgische hoofdwegen. Dat is de drukste ochtendspits van het jaar. Om 9u staat er nog steeds 400 kilometer file.

Ongevallen in onder meer Melsele, Vilvoorde, Tervuren en Antwerpen-Oost: het is geen dinsdagochtend om vrolijk van te worden. Rond 8 uur stond er 445 kilometer file op de snelwegen, uitzonderlijk veel volgens het Verkeerscentrum. “Maar helaas is dat wel iets dat we elk jaar in deze periode zien in de maanden oktober en november”, zegt Peter Bruyninckx.

Op de Antwerpse Ring richting Gent gebeurde dinsdagochtend een ongeval op de uitvoegstrook in Antwerpen-Oost. Dat leidde al snel tot lange files richting Antwerpen.

In de file op de E19 is ter hoogte van Kleine-Bareel gebeurde ook een ongeval.“Vervelend rijden”

De woordvoerder van het Verkeerscentrum wijt die problemen aan het herfstweer. “Het is nat en er is slechte zichtbaarheid: dan is het sowieso moeilijk en vervelend rijden. Neem daar de gewoonlijke drukte en de ongevallen bij en je krijgt heel snel veel files.”

Waar het aanschuiven is, zie je op de website van het Verkeerscentrum. “Raadpleeg die informatie voor je vertrekt en stel je vertrek indien mogelijk uit tot na de ochtendspits”, raadt Bruyninckx aan. “Anders kom je in de file terecht en ga je veel tijd verliezen. Sakkeren in de auto is niet leuk. Ook een optie is het openbaar vervoer nemen.”

Verkeer Antwerpen: Actuele verkeersinformatie en reistijden op de Antwerpse Ring en aansluitende snelwegen.