Trisha maakt comeback met single over postnatale depressie

Trisha maakt comeback met single over postnatale depressie

Print

“Ik belde naar Kurt, mijn man. Laat meteen de ­dokter komen, ik kan niet meer. Ik zit hier met de kinderen, maar ik ben op. Ik wil rust. Nu. Toen ben ik gecrasht.” Na de geboorte van haar tweeling Marie-Lore en Marie-Lynn – intussen zeventien maanden oud – kreeg zangeres Trisha (34) haar leven mentaal steeds minder op orde. Tot de emmer overliep. Een burn-out, luidde het verdict, met ­elementen van een post­natale depressie. “Het ene moment wou ik stoppen met mijn carrière, dan weer niet. Ik wist niet meer wat ik echt wou. Ik kon niets meer. En dan komt er onbegrip in je ­omgeving: Je hebt alles om gelukkig te zijn, stel je niet aan”, vertelt ze.

Die emoties goot ze nu in de comebacksingle Een Nieuw Begin, een emotionele ballade die haaks staat op de feestmuziek van weleer. “Omringd door zoveel liefde, toch voel ik me zo alleen”, zingt ze. “Ik hoor dat veel mensen zich herkennen in die emoties. Ik hoop dat ik voor hen een steun kan betekenen. Dat ik hen duidelijk kan maken: Hé, het is oké om hulp te zoeken. Dat ik mezelf daarvoor moet blootgeven, deert me niet. In de periode dat ik bekend werd en een relatie had met Ignace (Crombé, nvdr.) mocht ik nooit ­mezelf zijn. Dat was vreselijk. Nu is er eindelijk ruimte voor zelfontplooiing, nu kan ik laten zien: niemand is perfect.”

Trisha staat deze week ook achter het fornuis in Komen Eten. Die opnames vonden plaats begin juni, toen ze nog verre van hersteld was. “Een impulsieve ­beslissing”, noemt ze dat.

MEEST RECENT