Brengen Linde Merckpoel en Dina Tersago Kempense punker ten val in ‘De Slimste Mens’?

Studio Brussel-stem Linde Merckpoel deed vandaag haar blijde intrede in ‘De Slimste Mens’, om te herstellen wat Stijn Van de Voorde “totaal om zeep geholpen heeft”, zo zegt ze. De eer van Studio Brussel. Maar was ze ook sterk genoeg om een van haar tegenspelers naar huis te spelen?

nkdr

Wie is de nieuwkomer?

Linde Merckpoel zette vandaag haar eerste stapjes richting de titel van ‘Slimste Mens’. Of ze kan winnen? Daar antwoordt ze op dat er nog nooit een roodharige winnaar was, “dus het is ofwel Thibault of ik.” Een uitspraak die meteen gevolgd wordt door een high five tussen de twee roodharige deelnemers, trouwens ook een ‘first’ volgens Erik Van Looy.

Wie zit er in de jury?

Marc-Marie Huijbrechts en Wim Helsen zetelen vanavond samen in de jury. Ze kennen elkaar al bijna achttien jaar, zo blijkt wanneer Erik hen vraagt of ze elkaar zelfs kennen. Ze gingen vaak samen vissen. “Dat was bij het blindenconcours. Niet dat het een wedstrijd voor blinden was, nu, jawel. Maar de opbrengst ging naar blinden”, ratelt Marc-Marie zoals we van hem gewend zijn.

Welke bekentenis hadden we niet zien aankomen?

Dit keer komt ze niet van één van de kandidaten, maar wel van Erik Van Looy. Die vertelt hoe hij eens een uur in de auto zat met filmster Matthew McConaughey voor een ‘meeting’. Van Looy zou de acteur ontmoeten in zijn huis in Malibu voor een gesprek over een mogelijke deelname aan de Amerikaanse versie van ‘Loft’, maar de plannen werden veranderd en zo kwam Erik uiteindelijk op een parking en in de auto van McConaughey terecht.

Het was niet de enige onverwachte bekentenis. Dat Linde zowat dagelijks wakker wordt door haar slapende armen, had ook niemand kunnen zien aankomen. Haar demonstratie van hoe ze ze weer wakker schudt, was ongetwijfeld een van de beste momenten van de avond.

Wat was de flauwste mop?

Erik: “Ken je het verschil tussen ADD en ADHD?”

Wim: “ADHD is volgens mij hetzelfde als ADD, maar dan in High Definition.”

*Algemeen gelach*

Wim: “Dat is een hippe mop he.”

Wie mag er zich voor minstens één dag De Slimste Mens Ter Wereld noemen?

Haar eerste deelname nog maar, maar Linde Merkpoel kroont zich meteen tot winnares van de aflevering met een gigantische voorsprong op de andere twee. “Ik ben echt blij. De eer van Studio Brussel is gered”, zegt ze. “Stijn Van de Voorde in deze stoel heeft het totaal om zeep geholpen, maar...” (slaakt diepe zucht.)

Hoe verliep de finale?

De hele finale lang blijven Thibault en Dina elkaar op de hielen zitten, tot ze zover gezakt zijn dat de stand 27 seconden voor Thibault en 57 voor Dina bedraagt. Thibault mag dus als eerste op zoek naar de namen van de bekendste partijvoorzitters in Vlaanderen. Hij heeft maar drie goede antwoorden nodig en weet die in sneltempo af te leveren. Dina krijgt geen kans meer en op acht seconden tijd is het ‘game over’ en ‘exit Dina’. Al heeft ze met haar vier deelnames voorlopig nog wel een kans om terug te komen in de finaleweek, zo zien we in de rangschikking.

Wie zien we maandag?

Morgen waagt de Nederlandse comedian Chris Van Der Ende zijn kans in ‘De Slimste Mens’. Niet meteen een erg bekende naam bij ons, maar met meer dan 17 jaar comedy-ervaring zou hij alvast best wel eens grappiger kunnen zijn dan de jury.

MEER OVER De slimste mens

Nu in het nieuws