Honden mogen vrij rondlopen in bos

Anneke Proost staat samen met haar hond Rosie en burgemeester Paul Diels en schepen Luc Vloemans klaar om de nieuwe hondenlosloop­zone aan de Strandweg in Gierle uit te testen. Foto: Bart Van den Langenbergh

Zone van 8 hectare aan De Lilse Bergen

Honden mogen vrij rondlopen in bos

Print
Gierle / Lille -

In een gloednieuwe losloopzone van 8 hectare aan de Strandweg in Gierle (Lille) mogen honden, onder het toezicht van hun baasjes, vrij rondlopen.

De gemeente Lille nam maandag een nieuwe hondenlosloopzone aan de Strandweg, de toegangsweg naar De Lilse Bergen in Gierle, in gebruik. In een perceel bos van 8 hectare groot mogen honden zonder leiband rondlopen. Het is een van de grootste afgebakende losloopzones van de streek. “We hebben al geruime tijd een kleine hondenlosloopzone aan de Warandeplas. Daar kunnen de honden ook zwemmen. Die zone was te klein voor de honden om zich helemaal uit te leven. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een groter terrein”, zegt Luc Vloemans (CD&V), ­schepen van Bosbeheer in Lille. De nieuwe zone is afgebakend met toegangsbordjes die duidelijk maken dat alleen voetgangers, al dan niet met honden, welkom zijn in het gebied. “Een toegangsbord heet iedereen welkom op het terrein. Kleine aanduidingsborden bakenen het terrein af”, vertelt Luc Vloemans. “Om gevaarlijke confrontaties tussen loslopende honden en mountainbikers of ruiters te voorkomen, staan er ook verbodsborden op de weggetjes die door de zone lopen.”

Anneke Proost van de nabijgelegen bistro Hestia kwam de losloopzone met haar herdershond Rosie uittesten. “Het is positief dat dit terrein voor honden is opengesteld. Honden hebben sowieso veel ruimte nodig om te bewegen en om zich te amuseren”, vertelt ze.

Geen hondentoilet

Het gemeentebestuur benadrukt dat een hondenzone geen hondentoilet is. Bezoekers moeten hondenpoep oprapen en deponeren in de vuilnisbak in het bos. Buiten de zone moeten de honden aangelijnd worden, ook op weg van en naar het terrein. Bij het begin van de Strandweg is een parking. De gemeente vraagt de hondenliefhebbers om niet te parkeren bij de bistro zelf.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio