Bondsparket vraagt twee speeldagen schorsing voor KV Mechelen-middenvelder Rob Schoofs

Foto: Photo News

Bondsparket vraagt twee speeldagen schorsing voor KV Mechelen-middenvelder Rob Schoofs

Print
Brussel -

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, en een boete van 800 euro gevorderd tegen KV Mechelen-middenvelder Rob Schoofs, die vrijdag tijdens de openingswedstrijd van de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League rechtstreeks werd uitgesloten.

Halverwege de tweede helft van de uitwedstrijd in Charleroi (2-0) pakte Schoofs uit met een gevaarlijke tackle op de enkel van Dodi Lukebakio. Scheidsrechter Erik Lambrechts trok aanvankelijk slechts geel, maar door de tussenkomst van videoref Tim Pots veranderde Lambrechts de kleur van de kaart. Schoofs mocht gaan douchen.

Door de vordering van het Bondsparket riskeert de middenvelder van Malinwa geschorst te zijn voor de derby op het veld van Antwerp (25/11) en de thuismatch tegen KRC Genk (29/11) in de Croky Cup. Indien KV Mechelen het voorstel tot minnelijke schikking niet aanvaardt, moet Schoofs zich dinsdagmiddag verantwoorden voor de Geschillencommissie van het Profvoetbal.

Meer voetbalnieuws