Iedereen kan de werken nu volgen

Foto’s tonen vooruitgang renovatie van de Plaza

Print
Duffel -

In de Kapelstraat 3-7 kunnen nieuwsgierigen elke dag van 9 tot 20u in de etalage foto’s bekijken van de vorderingen van de renovatie van Cinema Plaza en de bouw van het nieuwe jeugdhuis.

“Het renovatie- en nieuwbouwproject is al goed gevorderd. De monumentale inkomhal, cinemazaal en projectieruimte worden gerestaureerd, de aanpalende bouwvolumes zijn gesloopt en worden vervangen door nieuwbouw”, zegt schepen van Openbare Werken Staf Aerts (Groen). “Afgelopen weken heeft de aannemer er nog 57 funderingspalen tot 14 meter diep de grond ingeboord en ondertussen is hij gestart met een nieuw dak boven de oude cinemazaal.”

“De Plaza en de site van het vroegere jeugdhuis zijn om veiligheidsredenen afgesloten tijdens de werkzaamheden. We kunnen ons wel voorstellen dat de bevolking zich afvraagt wat zich achter de schermen afspeelt. Daarom hebben we een huisfotograaf onder de arm genomen, Maurits Slagmolen. Hij brengt de voortgang van de werken in beeld.”

Pittoors

“De afgelopen week heeft de gemeente een etalage ingericht in de Kapelstraat 3-7, het pand dat door de Duffelaar nog altijd gekend is als de vroegere Pittoors-winkel”, pikt schepen van Cultuur Nora Bertels (Groen) in. “Daar tonen we elke dag de foto’s van Maurits. Op die manier krijgt onze bevolking dan toch een (in)kijk op de vorderingen.”

Als alles volgens plan verloopt, heropent Cinema Plaza eind 2018 als gemeenschapscentrum. De renovatie van de bioscoop en de bouw van het aanpalende jeugdhuis kosten 5,2 miljoen euro exclusief btw.

MEEST RECENT

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio