Schattige keeshond steelt de show op sociale media

Print

Schattige dwergkeeshond is ster op sociale media, maar biedt zijn baasje vooral steun om de dag door te komen Video: Reuters

Toen deze keeshond werd geadopteerd, wist hij nog niet dat hij even later duizenden volgers zou hebben op Instagram en bijna elke dag een video van zijn avonturen zou publiceren. Maar het schattige hondje blijft in de eerste plaats een steun en toeverlaat voor zijn baasje, die vorig jaar haar echtgenoot én vader verloor. “Hij montert me op en brengt weer vreugde in mijn leven”, aldus zijn eigenares, die nu weer wat geluk heeft gevonden.

Bertie de Dwergkeeshond is al vier jaar oud, maar vond pas onlangs een gouden mand bij Kathy Grayson, die het hondje uit een asiel haalde en naar New York bracht. Het schattige dier heeft nu al een tijdje een Instagram-account en verzamelde intussen al meer dan 50.000 volgers. Bertie gaat ook elke dag werken met Kathy, maar zijn taak is beperkt tot avonturen beleven en ravotten in de kunstgalerie waar zijn baasje werkt.

“Ik voel me echt gezegend”, aldus Grayson, die vorig jaar weduwe werd en ook afscheid moest nemen van haar vader. Ze vond echter steun bij Bertie, die ze vond in een asiel in Oklahoma. “Hij heeft de liefste ingesteldheid, en hij is kalm, vriendelijk en attent.” Kathy zegt dat ze enorm steunt op het hondje om de dag door te komen en is voor haar een onuitputtelijk bron van geluk.

En ze is niet alleen. Sinds Bertie zijn eigen pagina heeft op sociale media wordt zijn baasje overspoeld met boodschappen van fans van het schattige dier. “Heel wat mensen laten me weten dat de video’s van Bertie hen door moeilijke periodes en depressies helpen”, zegt Kathy, die haar hond begon te filmen en te fotograferen om zijn “vrolijk gezichtje” met de hele wereld te delen. “Dat maakt me enorm gelukkig, weten dat hij voor een momentje van intens geluk zorgt bij duizenden mensen.”

.

Nu in het nieuws