© LDN

“Toon meer respect aan afvalophalers en parkwachters”

Ook al komt het maar zelden tot fysiek geweld op de containerparken van Ivarem in de Mechelse regio, toch wordt deze week aan de bezoekers om meer respect gevraagd voor de afvalophalers en recyclageparkwachters.

© LDN

“Uit een enquête blijkt dat 9 op 10 parkwachters in Vlaanderen het afgelopen jaar geconfronteerd werd met onaangepast gedrag van bezoekers aan recyclageparken. Het gaat om verbale agressie zoals roepen, schelden of intimiderende gebaren maken. Aanleiding is veelal de vraag om de afvalstoffen correct te sorteren of over het betalen voor afval”, zegt Marijke Herinckx, woordvoerder van Ivarem.

Daarom neemt de Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam Afvalbeheer regio Mechelen deel aan de ‘Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter’. “Tijdens deze ‘Hoffelijkheidsweek’ roepen we de inwoners op om deze mensen die het afval ophalen en sorteren, te respecteren. Een glimlach, een complimentje of het kleven van een van de bedankt-stickers op de huisvuilzakken gaan onze mensen zeker waarderen. In onze 11 containerparken hebben we ook een aantal ‘complimentborden’ aangebracht die de bezoekers zeker gaan opvallen”, vertelt Marijke Herinckx.

© LDN

Ivarem maakte tijdens de persbijeenkomst duidelijk dat het, in tegenstelling tot andere plaatsen in Vlaanderen, het in de regio veelal gaat over vriendelijk en goed opgevoede bezoekers’. "Wij ontvangen op onze parken jaarlijks 480.000 bezoekers. Naar een veertigtal bezoekers schrijven we per jaar een brief over hun onaangepast gedrag. Als het té grof is kunnen we deze mensen de toegang tot onze parken weigeren, maar dat gebeurt eigenlijk niet”, zegt Herinckx nog.

© LDN

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio