Piloot moet spectaculaire noodlanding maken op drukke weg: “Een wonder dat er geen slachtoffers zijn gevallen”

Twee mannen bleven als bij wonder ongedeerd nadat hun sportvliegtuigje zondag in de problemen raakte en neerstortte. Ze moesten zich aan een riskante noodlanding wagen op een drukke snelweg in de Amerikaanse staat Florida, raakten een boom en kwamen tot stilstand aan de kant van de weg.

Marc Benedict, de piloot en eigenaar van het vliegtuig verklaarde aan de politie en de lokale media dat hij uit alle macht de luchthaven van de stad Clearwater probeerde te bereiken toen ze in de problemen raakten. Het is nog niet duidelijk waarom, maar volgens Benedict kregen ze motorpech tijdens hun vlucht.

Het vliegtuig haalde de luchthaven echter niet en stortte zo’n kilometer voor de landingsbaan neer op een drukke snelweg. De spectaculaire crash werd gefilmd door de dashcam van een politiewagen. Er raakte als bij wonder niemand gewond: de piloot en passagier konden het nog navertellen en ook op de grond overleefde iedereen de crash, al was dat volgens getuigen erg nipt.

“Het was eng”, zegt een getuige die met haar fiets in de buurt van het ongeval was. “Het leek alsof het vliegtuig recht op me af kwam gevlogen. Plus het is een drukke weg, ik dacht dat ze zeker een auto gingen raken. Het is een wonder.”

De weg werd snel weer ontruimd, waardoor er weinig hinder voor het verkeer was. De oorzaak van de crash wordt nog onderzocht.

Nu in het nieuws