Twee jonge chefs krijgen tweede Michelinster, Geert van Hecke en Kobe Desramaults scoren opnieuw

Food

Twee jonge chefs krijgen tweede Michelinster, Geert van Hecke en Kobe Desramaults scoren opnieuw

Print

Tim Boury (34) en Michaël Vrijmoed (37) zijn allebei jonge chefs, ze hebben allebei een restaurant dat hun naam draagt en ze mogen allebei een fles champagne ontkurken. De nieuwe Michelingids voor België en Luxemburg, die maandagmiddag werd voorgesteld, bekroont beide chefs met een tweede Michelinster. Ook Geert van Hecke, die vorig jaar zijn sterrenrestaurant De Karmeliet sloot, krijgt opnieuw een ster voor zijn nieuwe restaurant Zet’Joe en ook Kobe Desramaults haalt met Chambre Séparée zijn eerste ster binnen.

Naast het restaurant van Tim Boury in Roeselare en dat van Michael Vrijmoed in Gent wordt ook La Source in Neerharen van chef Raf Berendsen bekroond met een tweede ster. “Deze chefs hebben de afgelopen jaren veel aan maturiteit gewonnen”, zegt Michael Ellis, internationaal directeur van de Michelingidsen. “Ze bezitten het talent om hun stempel te drukken op gerechten. Dankzij hun techniek en creativiteit weten ze producten te sublimeren en prachtig in balans te brengen ”.

De top in Vlaanderen blijft ongewijzigd: zowel Hertog Jan van chef Gert De Mangeleer als Hof van Cleve van chef Peter Goossens houden hun drie sterren. “Dankzij de beleving die zij met hun signatuurkeukens telkens weer weten te bieden, blijven zij meespelen in de culinaire wereldtop”, aldus Michelin.

Bekijk hier de kaart en de lijst met alle sterrenrestaurants

In Antwerpen houden restaurants The Jane van chefs Sergio Herman en Nick Bril en ’t Zilte van chef Vicky Geunes hun twee sterren, net als Nuance, Hostellerie St-Nicolas, La Durée, Bartholomeus, Slagmolen, Hostellerie le Fox, Pastorale en De Jonkman.

In Vlaanderen krijgen veertien restaurants hun eerste ster, waaronder Zet’Joe en Chambre Séparée, de nieuwe projecten van Geert van Heckeen Kobe Desramaults, die ook vorige week een hoge score kregen in de nieuwe gids van Gault&Millau. Ook het nieuwe restaurant van Luc Bellings, De Vork van Luc Bellings, krijgt een ster.

Dertien restaurants verloren hun ster(ren) maar in negen gevallen was dit gewoon te wijten aan de stopzetting van de zaak.

In totaal bekroont Michelin 144 sterrenrestaurant in België en Luxemburg, en 181 Bib Gourmandrestaurants waar je voor minder dan 37 euro kan eten. De gids is te koop vanaf 23 november voor 23.95 euro.

NIET TE MISSEN