© *

KAART. Bekijk hier de sterrenrestaurants in jouw buurt

Voor drie sterren moet je al jaren in Zedelgem (Hertog Jan) of Kruishoutem (Hof van Cleve) zijn, maar waar liggen de andere 142 restaurants die de jury van de Michelingids bekroonde met één of twee sterren? Bekijk het op de kaart.

Sinds vandaag kent Vlaanderen drie nieuwe restaurants met twee sterren : de jonge chefs Tim Boury en Michael Vrijmoed krijgen allebei een ster voor het restaurant dat hun naam draagt. Ook La Source in Neerharen stijgt van één naar twee sterren.

Lees ook: Twee jonge chefs krijgen een Michelinster, Geert Van Hecke en Kobe Desramaults scoren opnieuw

In Antwerpen houden restaurants The Jane van chefs Sergio Herman en Nick Bril en ’t Zilte van chef Vicky Geunes hun twee sterren, net als Nuance, Hostellerie St-Nicolas, La Durée, Bartholomeus, Slagmolen, Hostellerie le Fox, Pastorale en De Jonkman.

Bekijk op de kaart of er in jouw buurt een sterrenrestaurant ligt

In Vlaanderen krijgen veertien restaurants hun eerste ster, waaronder Zet’Joe en Chambre Séparée, de nieuwe projecten van Geert van Hecke en Kobe Desramaults, die ook vorige week een hoge score kregen in de nieuwe gids van Gault&Millau. Ook het nieuwe restaurant van Luc Bellings, De Vork van Luc Bellings, krijgt een ster.

Bekijk hier de volledige lijst van alle sterrenrestaurants

NIET TE MISSEN