© bfs

Spot valt tijdens sinterklaasshow: toeschouwster gewond

Een losgekomen verlichtingsspot heeft zaterdag een bezoekster van Sint in de Piste in Sint-Niklaas verwond. De verlichting kwam terecht op het been van de vrouw.

bert foubert

Opschudding in de circustent op de Grote Markt tijdens de eerste voorstelling van het sinterklaasspektakel Sint in de Piste zaterdag. Een spot die aan de zijkant van de tent hing, was tijdens de ochtendshow naar beneden gevallen.

“Het verlichtingselement was losgekomen en de val werd gebroken door een kabel die eraan vasthing”, zegt regisseur Marc Boon. “Daarna is de spot terechtgekomen op het onderbeen van een toeschouwer. Op dat moment hebben we meteen ons veiligheidsprotocol in werking gezet. De mensen van de EHBO-post kwamen als eerste ter plaatse om de vrouw te verzorgen. De dame bleef heel de tijd bij bewustzijn, maar het was niet verantwoord om haar al stappend weg te brengen uit de tent. Daarom werd de ziekenwagen opgeroepen en werd ze overgebracht naar het AZ Nikolaas. Daar bleek ze er gelukkig niet al te erg aan toe te zijn.”

De voorstelling zelf werd niet onderbroken door het incident. “Na overleg met onze veiligheidsdiensten bleek dat niet noodzakelijk te zijn”, verduidelijkt Boon. “Als dat door de toestand van de vrouw wel nodig was geweest, hadden we dat uiteraard meteen gedaan.”

2.300 mensen in tent

De regisseur betreurt het incident ten zeerste, maar wil niemand met de vinger wijzen. “In een tent waar 2.300 mensen zitten, kan er altijd iets gebeuren. Maar dat wil je uiteraard nooit. Het ging hier niet om een persoonlijke fout. Toch willen we het ongeluk niet minimaliseren.”

De laatste voorstellingen van Sint in de Piste vinden plaats op zaterdag 25 en zondag 26 november. Tijdens de eerste twee speeldagen van de show kreeg Sint in de Piste al zo’n 12.700 bezoekers over de vloer.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio