© BFM

Zwarte dag op de weg: hele dag miserie op snelwegen rond Antwerpen

De snelwegen rond Antwerpen kleurden maandagvoormiddag weer eens bloedrood door een hele reeks kleinere en grotere aanrijdingen. Daarbij viel ook een dodelijk slachtoffer te betreuren.

inke

Rond de middag ontstond er hinder aan het knooppunt Antwerpen-Noord op de A12 richting Bergen-op-Zoom. Daar kwam een vrachtwagen in schaar te staan na een ongeval met meerdere voertuigen. Twee vrachtwagens moesten getakeld worden. De Liefkenshoektunnel werd voor de tweede keer maandag tolvrij gemaakt richting Nederland.

En ook op de Antwerpse Ring ter hoogte van Borgerhout was het rond 13 uur weer prijs. In de richting van Gent botsten enkele voertuigen, drie van hen moesten getakeld worden, . De Liefkenshoektunnel werd ook in de richting van Gent tolvrij gemaakt. Omstreeks 14.00 uur was ook daar de weg weer vrijgemaakt.

Ook in de namiddag en avond is het druk op de Antwerpse snelwegen: vooral op de E19 vanuit Kleine Bareel, op de Antwerpse Ring in beide richtingen en op de A12 tussen Wilrijk en Aartselaar is het aanschuiven.

Hele dag hinder

Al vroeg maandagochtend zat de Antwerpse Ring muurvast door ongevallen ter hoogte van Borgerhout in beide richtingen. In de richting van Nederland waren een tijdlang zelfs drie rijstroken versperd. De Liefkenshoektunnel werd een eerste keer tolvrij gemaakt richting Nederland.

LEES OOK. Alweer moeizame ochtendspits rond Antwerpen

Bij een kop-staartaanrijding op de E313 tussen Grobbendonk en Massenhoven raakten twee inzittenden van een bestelwagen dan weer zeer zwaargewond toen ze inreden op hun voorligger.

LEES OOK. Twee zwaargewonden na kop-staartaanrijding op E313

Vervolgens kwam een vrachtwagenchauffeur om het leven bij een botsing in de staart van een file op de E19 in Brecht.

LEES OOK. Vrachtwagenbestuurder rijdt in op voorligger en overlijdt op E19

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Verkeer Antwerpen: actuele verkeersinformatie, werfinfo en meer nieuws over mobiliteit

Meer nieuws