OVERZICHT. Dit zijn de nieuwe sterrenrestaurants in Antwerpen

OVERZICHT. Dit zijn de nieuwe sterrenrestaurants in Antwerpen

Print

Maandagmiddag is de Michelingids 2018 voorgesteld, en daar hoort de jaarlijkse sterrenregen bij. In Antwerpen wordt The Butcher’s Son beloond met een eerste ster, en ook Dôme heeft opnieuw een ster. L’Epicerie du Cirque had zijn ster sinds 2013, maar valt nu uit de lijst.

Restaurants The Butcher’s Son in de gerenoveerde brouwerij van De Koninck en Dôme in de Grotehondstraat hebben een ster gekregen. Een opsteker voor de respectievelijke bezielers Bert-Jan Michielsen en Luc Dickens, en Frédéric en Evangeline Chabbert.

L’Épicerie du Cirque levert zijn Michelinster in. Dennis Broeckx, die de zaak samen met zijn echtgenote Ellen Destuyver runt, behaalde de ster in 2013. Maar het koppel werkt aan een nieuw concept, dat wij vanaf 31 maart ook kunnen proeven. Dat alles gaat gepaard met een verhuizing naar een pand enkele huizen verderop, waar nu ook al Bar Palmier is gevestigd. Bar Palmier werd voige week nog bekroond door die andere gids, Gault&Millau. Bar Palmier werd er Pop of the Year, een populaire eetgelegenheid voor een snelle en kwaliteitsvolle hap.

Dezelfde top

De culinaire gids Michelin reikt behoudt dezelfde driesterrenrestaurants als vorig jaar, met name het Hof van Cleve van Peter Goossens en aan Hertog Jan van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens. Er zijn voortaan 23 restaurants met twee sterren, waarvan drie nieuwe. Zo onder meer Vrijmoed in Gent. In Antwerpen blijven ‘t Zilte en The Jane de top van de gastronomie volgens de Franse gids. Van de 119 restaurants met één ster zijn er veertien nieuwe.

Antwerpen en omstreken blijven voor een deel de top van de gastronomie uitdragen. In de stad zelf hebben The Jane en ‘t Zilte twee Michelinsterren. Ook Nuance in Duffel en De Pastorale in Reet hebben die status. In Antwerpen-stad zijn er nu acht sterrenzaken, met name Bij Lam & Yin, Bistrot du Nord, ‘t Fornuis, Het Gebaar, The Glorious, Kommilfoo en nieuwkomers Dôme en The Butcher’s Son. Verder kan u een verfijnde sterrenkeuken vinden in het Hofke van Bazel in Bazel, in Het Land in Berlaar en Eyckerhof in Bornem, bij La Belle in Geel, bij dEssensi in ‘s Gravenwezel, in Hof ter Hulst in Hulshout, in De Pastorie in Lichtaart, in D’Oude Pastorie in Lochristie en in ‘t Korennaer in Nieuwkerken-Waas, in CentPourcent in Sint-Katelijne-Waver, bij Herbert Robbrecht in Vrasene en bij Colette in Westerlo.

LEES OOK. Deze Antwerpse restaurants hebben een Michelinster veroverd

Alle Antwerpse sterrenrestaurants op kaart:

Geel: 1 ster, oranje: twee sterren

Bekijk hier een overzicht van alle Belgische sterrenrestaurants.

Tips om te Doen!