‘Callboys’ goes New York: “Gospel, dat kunnen wij ook”

De Callboys zitten momenteel in New York voor de uitreiking van de International Emmy Awards. En Rik ‘Jay Vleugels’ Verheye en co hebben het duidelijk naar hun zin in Amerika. De Callboys maakten er zelfs hun eerste (en waarschijnlijk ook hun laatste) vlog aller tijden.

inke

Twee Vlaamse tv-programma’s maken kans op een Emmy: ‘Sorry voor Alles’ (Eén) en ‘Callboys’ (VIER). De VIER-serie van Jan Eelen over een gigolobureau, is genomineerd in de categorie “comedy”.

De prestigieuze televisieprijzen worden in de nacht van maandag op dinsdag uitgereikt. Matteo Simoni, Rik Verheye, Bart Hollanders en Stef Aerts komen dan te weten of ze met de International Emmy Award naar huis mogen. Voor het zover is, maken ze van de gelegenheid gebruik om de States wat te verkennen.

Slepen de Callboys een Emmy Award in de wacht?

In de nacht van maandag op dinsdag worden in New York de International Emmy Awards uitgereikt. Twee Vlaamse tv-programma’s maken kans op zo’n prestigieuze prijs: ‘Sorry voor Alles’ (Eén) en ‘Callboys’ (VIER).

In ‘Sorry voor alles’ (Eén), genomineerd in de categorie “non-scripted entertainment”, volgde een team tv-makers in elke aflevering een maand lang een onbekende Vlaming en namen zij hem of haar in de maling. Drie maanden later werd het slachtoffer meegelokt naar een tv-studio om te quizzen over die maand. In april werd het programma nog bekroond met de Gold World Medal in de categorie “entertainment en familieprogramma” op het New York Festival in Las Vegas. De show won ook al de Silver Intermedia Global Award op het World Media Festival in Hamburg.

‘Callboys’, de VIER-serie over een gigolobureau van Jan Eelen, is genomineerd in de categorie “comedy”. De serie viel al eerder in de prijzen op het Festival International de Programmes Audiovisuels (FIPA) in het Franse Biarritz.

Zoltar, are we gonna win an Emmy? #CALLBOYS #newyork

Een bericht gedeeld door Matteo Simoni (@simonimatteo) op

Callboys in NY #callboys #internationalemmyawards #nyc #lovethoseguys

Een bericht gedeeld door Bart Hollanders (@bart_hollanders) op

In 2011 won ‘Benidorm Bastards’ (VTM) de Emmy voor beste comedy. Drie jaar later was het de beurt aan ‘Wat Als?’ (VTM). Beide programma’s werden gemaakt door productiehuis Shelter. De Emmy’s zijn bedoeld voor de Amerikaanse programma’s en de International Emmy Awards bekronen de beste buitenlandse programma’s.

De geheimen van de ‘Callboys’ onthuld: waren dat de échte ballen van Randy Paret en waarvan komt “en nu gaan we vegen”?

© VIER

Na ongeveer één aflevering was het al duidelijk: ‘Callboys’ zou een serie worden die niet ongemerkt zou voorbijgaan. In geen tijd was ze razend populair, Vlaanderen kon niet genoeg krijgen van de vier escorts. Nu maakt de serie ook kans op een Emmy award en om dat te vieren, krijgen we een blik achter de schermen en krijgen we antwoorden op onder meer het grootste punt van discussie rond de hele serie: “Waren dat de échte ballen van Randy Paret?”

De serie werd razendsnel populair en maakt kans op een internationale Emmy, maar eigenlijk had ze nooit moeten bestaan. Schrijver en regisseur Jan Eelen was eigenlijk aan een andere reeks aan het schrijven, maar dat lukte maar niet. Toen hij het wilde opgeven zijn de vier ‘Callboys’ in actie geschoten en hebben ze hem gesmeekt iets anders te proberen. Enkele weken later was ‘Callboys’ een feit. (video bovenaan.)

Wie de volledige ‘making of’ van ‘Callboys’ (44 min.) wil zien, kan surfen naar www.vier.be

Acteur Matteo Simoni introduceerde zelf de intussen beroemde zin: “en nu gaan we vegen” in het scenario. Oorspronkelijk stond er simpelweg “neuken”, maar Simoni had een bijzonder filmpje gezien op het internet en vond het veel leuker de woorden van de jongens “die precies bollen hadden gepakt of zo”, aldus Simoni, in de serie te gebruiken.

(Klik op de video om de beelden af te spelen.)

Dat er wel meer toevoegingen aan het script gebeurden die Eelen niet had voorzien, mag blijken wanneer hij vertelt over de scène waar acteur Bart Hollanders als Randy plots zijn vuurrode teelballen bovenhaalt. Hij had zich geschoren, maar zonder de juiste voorschriften in acht te nemen en wil raad van collega Devon. Na de uitzending was de vraag overal op sociale media: waren dat nu de teelballen van Bart Hollanders of niet? Het antwoord verklapt Bart liever zelf:

(Klik op de video om de beelden af te spelen.)

En dan rest er nog één fragment. Het favoriete fragment van maker Jan Eelen:

(Klik op de video om de beelden af te spelen.)