Dit is het parcours van de GVA Urban Trail Mechelen 2017

Op zaterdagavond 9 december vindt er een nieuwe editie plaats van de Mechelen Urban Trail. Het parcours brengt de lopers langs culturele en architecturale pareltjes in de Mechelse binnenstad.

Naast een parcours van 10km is er dit jaar ook een van 5km aan. Het evenement wordt bovendien opengesteld voor wandelaars.

Start en aankomst liggen zoals de voorbije drie jaar op de Veemarkt. Nieuwkomers op het parcours zijn de oude Stadsfeestzaal, de sociaal-artistieke werkplek voor jongeren Villa 32 / H30 en Hotel Elisabeth.

Verder is het parcours vergelijkbaar met dat van vorig jaar met onder meer het Congres- en erfgoedcentrum Lamot, Kazerne Dossin en zijn museum, Brouwerij Het Anker, Tuin Oh!, het Cultuurcentrum en de Academie, de Kruidtuin, het Busleyden Atheneum, Campus Pitzemburg, Ursulinen Mechelen, De Noker, het Scheppersinstituut, Indaver en het Groot en Klein Begijnhof. In de laatste kilometer van het 10 km parcours doen de deelnemers nog de Sinte Mettetuin en het Stadhuis aan.

“Lopen in het donker, gebouwen uitgelicht via een origineel lichtplan, zorgt voor een unieke kerstsfeer en extra beleving van onze mooie shoppingsstad”, zegt schepen van Sport Walter Schroons.

Bekijk hier het nieuwe parcours:

Inschrijven kan hier.

Tips om te Doen!