© VIER

De geheimen van de ‘Callboys’ onthuld: waren dat de échte ballen van Randy Paret en waarvan komt “en nu gaan we vegen”?

Na ongeveer één aflevering was het al duidelijk: ‘Callboys’ zou een serie worden die niet ongemerkt zou voorbijgaan. In geen tijd was ze razend populair, Vlaanderen kon niet genoeg krijgen van de vier escorts. Nu maakt de serie ook kans op een Emmy award en om dat te vieren, krijgen we een blik achter de schermen en krijgen we antwoorden op onder meer het grootste punt van discussie rond de hele serie: “Waren dat de échte ballen van Randy Paret?”

nkdr

De serie werd razendsnel populair en maakt kans op een internationale Emmy, maar eigenlijk had ze nooit moeten bestaan. Schrijver en regisseur Jan Eelen was eigenlijk aan een andere reeks aan het schrijven, maar dat lukte maar niet. Toen hij het wilde opgeven zijn de vier ‘Callboys’ in actie geschoten en hebben ze hem gesmeekt iets anders te proberen. Enkele weken later was ‘Callboys’ een feit. (video bovenaan.)

Wie de volledige ‘making of’ van ‘Callboys’ (44 min.) wil zien, kan surfen naar www.vier.be

Acteur Matteo Simoni introduceerde zelf de intussen beroemde zin: “en nu gaan we vegen” in het scenario. Oorspronkelijk stond er simpelweg “neuken”, maar Simoni had een bijzonder filmpje gezien op het internet en vond het veel leuker de woorden van de jongens “die precies bollen hadden gepakt of zo”, aldus Simoni, in de serie te gebruiken.

(Klik op de video om de beelden af te spelen.)

Dat er wel meer toevoegingen aan het script gebeurden die Eelen niet had voorzien, mag blijken wanneer hij vertelt over de scène waar acteur Bart Hollanders als Randy plots zijn vuurrode teelballen bovenhaalt. Hij had zich geschoren, maar zonder de juiste voorschriften in acht te nemen en wil raad van collega Devon. Na de uitzending was de vraag overal op sociale media: waren dat nu de teelballen van Bart Hollanders of niet? Het antwoord verklapt Bart liever zelf:

(Klik op de video om de beelden af te spelen.)

En dan rest er nog één fragment. Het favoriete fragment van maker Jan Eelen:

(Klik op de video om de beelden af te spelen.)

MEER OVER Vier