P!nk doet alle monden openvallen met waanzinnige stunt tijdens AMA’s

Het was met voorsprong het spectaculairste optredens tijdens de American Music Awards. Voor haar performance van het nummer ‘Beautiful Trauma’ hing P!nk tegen de zijkant van het JW Marriott hotel in Los Angeles. Volgens de zangeres ging er enige paniek mee gemoeid, maar tijdens de show zelf was daar helemaal niks van te merken.

kmlo

Het was een angstaanjagend maar tevens verbazingwekkend zicht voor de toeschouwers. Samen met zes andere dansers ging ze de uitdaging aan door met behulp van enkele touwen haar ingestudeerde choreografie uit te voeren, ongeveer ter hoogte van de 34ste verdieping. Het spektakel was ook van in het hotel zelf van dichtbij te volgen, wat leidde tot enkele grappige beelden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Enkele dagen voordien postte ze al een video op Instagram die wat fragmenten van de voorbereidingen toonden. Daarin liet de zangeres ook verstaan dat ze vreesde om te panikeren tijdens het optreden. “Ik maak me geen zorgen om de hoogte, maar wel over hoe ik daar kan ademhalen”, zei ze. ”Dit is met voorsprong de waanzinnigste stunt die ik ooit probeerde te doen.”

AMA's

Een bericht gedeeld door P!NK (@pink) op

Achteraf was ze bijzonder opgelucht dat alles goed is verlopen. “Bedankt aan iedereen die heeft meegeholpen om deze droom waar te maken”, schreef ze op Instagram. “Dit was iets waar niemand van dacht dat het mogelijk was, maar wij hebben het gedaan in amper vijf dagen. Van begin tot einde. Hell yeah.”

Het was overigens niet het enige optreden van P!nk tijdens de AMA’s. Eerder die avond opende ze ook al de show samen met Kelly Clarkson. Ze zongen ‘Everybody Hurts’, een wereldhit van R.E.M.