© BFM

© BFM

1/2

Alweer moeizame ochtendspits rond Antwerpen

Door een ongeval op de Antwerpse Ring richting Nederland verliep de ochtendspits in Antwerpen maandagmorgen weer zeer moeizaam.

Richting Nederland reden omstreeks 7.15 uur een vrachtwagen en een personenwagen op elkaar in tussen de af- en de oprit Borgerhout, zodat drie rijstroken versperd raakten. De personenwagen moest getakeld worden. Omstreeks 8.30 uur kon de weg weer vrijgemaakt worden.

“Het is niet bepaald een goede start van de werkweek in het Antwerpse. Het gaat niet om zware ongevallen, maar het stuk Antwerpse ring tussen Berchem en Borgerhout is het drukste van het land, dus daar is niet veel nodig tijdens de ochtendspits”, zei Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum maandagmorgen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Liefkenshoektunnel werd tolvrij gemaakt in de richting van Nederland tot 9.30 uur. Vanuit het Waasland is omrijden via de tolvrije Liefkenshoektunnel het beste alternatief, vanuit Gent rij je over langere afstand richting Hasselt beter om via Brussel.

Ook in andere richting

Ook in de omgekeerde richting gebeurde ter hoogte van Borgerhout een ongeval. Richting Gent was daardoor een tijdlang de rechterrijstrook versperd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BFM

Verkeer Antwerpen: Actuele verkeersinformatie en reistijden op de Antwerpse Ring en aansluitende snelwegen.

Meer nieuws